Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: Vierka, ja varím tarhoňu tak, ako cestovinu. Teda varím v dostatočnom množstve vody ( ja pridávam kocku zeleninového vývaru pre zlepšenie chuti) a scedím, ako napr. špagety. Dá sa uvariť aj "al dente" , pridať trochu oleja a nechať ešte horúcu spariť pod pokrievkou. Práve to je pri jej varení dôležité, odhadnúť čas varenia, aby nebola tvrdá na hryz, ale nesmie byť ani mazľavá, prevarená ( ja jednoducho pred koncom varenia ochutnám a podľa chuti dovarím).

tara23: ahoj, tarhoňu osmažíš najprv na oleji (sádle) na miernej teplote do bleda, miešaš. Zaleješ vriacou vodou, osolíš, zamiešaš - vzkypí to, zmierniš plameň a pod pokličkou pomaly varíš. Vody tak na prst nad tarhoňu.Teraz nemiešaš, až keď sa vsiakne voda, vtedy premiešaš, ochutnáš, príp.doleješ horúcu vodu. V podstate varíš ako ryžu, na platni alebo rozptylovač plynu použiješ. Vodu vriacu dávaš. Ak budeš veľa miešať, bude lepkavá. Takáto tarhoňa je oveľa chutnejšia, ako keď ju iba uvaríš vo vode.
Nech sa ti darí.

Simona Skolakova: mám cukání jí dát do rýžovaru :-D. Děvčata ze Slovenska co jí vaří často se určitě ozvou:-D.
Chci jí uvařit, protože to bude pro všechny novinka:-Q, u nás jí nikdo nevaří:-K

tara23: četla jsem vody jako na rýží a pak nechat ještě dojít pod pokličkou.

Simona Skolakova: jo to jsem četla taky, ale na sáčku píší jen vařit. proto se ptám. Kolik pak vody, jako když se vaří rýže a nebo víc jako na těstoviny?:-K<3.
Někde dokonce píší, osmažit na sucho :-Q

tara23: Věrko tak jsem se tu koukala na recepty s tarhoňou a všude píší nejdříve jí osmažit na oleji,ale míchat,aby se nespálila a pak zalejí vývarem a nebo vodou.
Marci to napsala správně.;-)

Krásný den:-), i když u nás se schyluje k dešti. My jsme si dnes pochutnali na domácích nudlích s mákem.

tara23: Věruš, nemám velké zkušenosti s tarhoňou, ale když jsem jí dělala, nejdřív jsem jí osmažila.

Hezké odpoledne, dnes jsem nevařila, oběd zbyl od včera. Ráno jsem byla u kadeřnice a před chvílí jsem se vrátila z masáže :-):-K.
A mám prosbu, kdo vaříte tarhonu, poradte jak.
Příští týden chci vařit hovězí tokán na víně a k němu tarhonu. :-K. Kdysi už jsem jí dělala, ale nepamatuji si jak. Přečetla jsem si, že se nejdřív usmaží na oleji, pak zalije vodou a vaří. Na sáčku píší jen vařit. Tak a ted nevím co sní :-Q.
K večeři k hokeji upeču křidélka :-D:-K<3

Veronika.Hrozna: Verčo, já mám v ledničce 3l kameninový soudek se sádlem. když se vyprázdní koupím 2 - 3kg syrového sádla. A je fakt těžké najít kde mají sádlo na škvarky. Ted se vepříci chovají na maso a ne na sádlo. Každý chce i libový bůček. Vyzkoušela jsem 2 řeznictví, nějaké markety. Nejvíc nám vyhovuje sádlo z Tesca:-Q.
Většinou z tohodle množství je škvarek na 1 a půl dávky. Ted mimořádně jich bylo víc:-Q.
Dcera si placky přála i na svatební rout. To jsme jich uplácali 110, ale maličkých. Daly se na stoly a během hodiny nebyly :-D<3

Hezký den:-Kdnes dršťková polévka z hlívy a krevety se špagetami;-)

Veronika.Hrozna: Veru to máš pravdu koupit dnes pěkné syrové sádlo na škvaření je docela kumšt;-)a škvarky co prodávají je trága je to tvrdé a nedobré.

Simona Skolakova: Já se nedivím, jenom závidím ty škvarky, protože já je nemám kde koupit, to je hrůza co se prodává a vydává se za škvarky. 8-( A pořád škvařit, taky není z čeho, pač slanina není taky.:-//

Pekný deň, u nás bude rascová vajcová polievka, uhorkový prívarok, pečené rebierko a niečo ako karlovarská knedľa.

tara23: Věrko je vidět,že je umíš a všici v rodině je mají rádi,já pořád nevím proč se ta Veronika tak diví však vy jste velká rodina tak péci jeden plech by asi nstálo za to!!!Tak je to pro tebe čest,že jim chutnají!!!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 6 hodinami

„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ agatha_001, 28. 5. 2024 06:59

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více