Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví - čokoládová poleva

Já bych ti ještě poradila, že je dobré pečivo před poléváním nechat vychladit. Poleva na něm rychle tuhne. Taky namazané pečivo namáčím v čokoládě, držím prsty to spodní kolečko a zas tak moc se neupatlám ;-)
Přidávám odkaz na různé polevy http://www.toprecepty.cz/recept/8740-polevy-a-nadi...

Magdalenko, moc ti neporadím. Polevu dělám nejčastěji tak, že rozehřeju ve vodní lázni čokoládu a přihodím tam kousek másla nebo 100% tuku.
Koukala jsem na zde uveřejněné polevy a zjistila jsem, že jsou tu 2 čokoládové polevy, naprosto stejné od stejné autorky hela22http://www.toprecepty.cz/recept/3198-cokoladova-po.... Musíme se polepšit a dát sem něco na výběr.

Hella, prosím, mohla by si ešte sem dať, akú polevu dávaš na drobné cukroví a akú na rezy?
Viem, že určite to niekde máš, ale tu by to asi pomohlo viacerým, nielen mne. Teda, ak sem nakukneš a stíhaš.
Ďakujeeem!

Hella, si poklad!

Sorry, tady je ta fotka :-8

Tak já mám několik mřížek kulaté i hranaté) na které jednak vyklopím bábovku, buchty atd. nebo na nich nechávám okapat polevu z pečiva. Dají se koupit buď v železářství tak od 150,- výše, nebo u vietnamců tak kolem 30,-. Tahle je z obchodu KIK (taková veteš všeho možného) a je na ní možná ještě vidět cena: 1 euro nebo 29,-. Je to ale bezvadná věc, vřele doporučuji. Jinak taky používám buď štětec nebo držím pečivo prsty. Pokud je potřeba to celé potopit do čokolády, tak už jsem s úspěchem vyzkoušela kleštičky na vytrhávání obočí. Oproti pinzetě jdou hodně roztáhnout a pečivo se tak dobře drží.:-))

Majdo - mám tuto mřížku taky - byla u nějaké hranaté pánve a pak mám ještě jednu od MW s grilem. Tu hranatou jsem použila http://www.toprecepty.cz/recept/4835-ploche-kure-%... a na kulaté mřížce mi u receptu od Mirči chladne chleba http://www.toprecepty.cz/recept/4211-oblibeny-chle.... Na polévání čokoládou jsem ji nikdy nepoužila, ale tato technika je v mnoha kuchařských a cukrářských publikacích.

já používám mřížku, co mám u pekáčku na pečení masa, teď nevím, myslím že je vidět u receptu Kuře podle Floyda. Právě odcházím, tak proto píšu nepřihlášená. Jinak nevím, jak ti poradit, to by bylo malinké z té Ikei, také by to na tom šlo, ale měla by si hodně práce - já to na tom nechám i okapat a pak přendavám - ozvu se tak za 2 hodinky - musím se jít procházet :-D

Zas vyzerám natvrdlo, akú mriežku? Moja mriežka z Ikea má drevené nožičky, také guličky, používam na chladnutie chleba z pekárne, pod hrnce a pod. Máš na mysli zrejme nejakú inú?
Ď.

Magdalenko, když něco polévám čokoládou, dám kousky na mřížku, pod mřížku dám pečící papír nebo folii (čokoládu, která steče pak můžeš použít znovu)a polévám ;-)

Pýtala som sa preto, či neexistuje nejaká špeciálna finta, lebo ak mám zlepené napr. linecké kolieska, je to tenké cca 1 cm a skoro vždy som si namočila prsty...

já když je cukroví slepené tak je jednou rukou máčím v čokoládě,na menší používám štětec,jde to rychle,i na citronovou polevu používám štětec.

mne sa zda, ze tejaja raz pisala, ze ona to natiera nejakym stetcekom

Jsem na to stejně. Mám ho v prstech, potopím do polevy a položím zpět na podložku. Zkoušela jsem takovou speciální "vidličku", ale jen mně to zdržovalo, jak jsem musela každý kousek opatrně napíchnout a pak zase opatrně sundavat.

moja mammka kazdy kusok narychlo ponoroila do cokolady..normalne v prstoch a tak to naucila aj mna

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek