Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně upéct piškot ?

Já peču piškot takto:dno dortové formy vyložím pečícím papírem a okraje vymažu a vysypu moukou.4 bílky se 4 lžícemi studené vody a špetkou soli vyšlehám do tuha s postupným přidáváním 20 dkg cukru, když je bílek tuhý přidám po jednom 4 žloutky a lehce zašlehám a 20 dkg polohrubé mouky se lžičkou prášku do pečiva.Peču na 170st.Dá se dělat i s více vajec,na každé vejce 5 dkg cukru a 5 dkg mouky a 1 lžíce vody.

Mockrát děkuji, vyzkouším ho a snad se povede :-)

Beris, já nechám vyhřát troubu na 180°C, pak vložím dort a stáhnu na 160 a peču 45 minut až hodinu. On se pomalu začíná péct zvnějšku, ten střed se propeče až ke konci, upečení vyzkoušíte špejlí. ROzhodně nepřidávat teplotu. Peču dle receptu http://www.mamincinyrecepty.cz/sladke-dorty/mramor...

Mě jde spíše o to pečení, protože těsto, který jsem dělal bych řekl že bylo v pořádku. 4 žloutky s trochou horké vody ušlehat a pak přidat cukr a šlehat dokud není hnota světlá, skoro až bílá. Potom jsem postupně vmíchával polohrubou mouku se sněhem a myslim že jsem přidal asi půl pytlíku prášku do pečiva. Ale když jsem ho pekl, tak se prostředek propadl a i když už nahoře byl opravdu hodně hnědý, tak vevnitř nebyl dopečený. Kdysi když jsem dělal piškot, tak mám pocit že aby se nepropadl, tak sem ho musel péct na hodně vysokou teplotu a jenom chvíli (15-20min), jenomže si tím nejsem jistej.

Já peču těsto na dort takto:4 vejce(bílek i žloutek) vyšlehám el.slehačem spolu s 25dkg cukru do pěny.Potom lehce vmíchám 30dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1dl vody a 1 dl oleje.Nikdo nepozná že to není piškot.Mohu,ale nemusím přidat strouhané oříškynebo kopkos či kakao.Prostě podle chuti.Výhoda je nikdy se mi nezdrcl,:-K

Beris, já peču dort v dort. formě, dno vyložené pečícím papírem. Na boky nedávám papír, ani nevymazávám. Je to ověřeno, opravdu. Recept : 4 bílky šlehat se špetkou soli. Potom vmíchat 160 g cukru a dále šleháme. Po jednom vmícháme 4 žloutky, postupně 4 lžíce oleje. Nakonec 160g polohr. mouky. Pokud budeš chtít přidat ořechy, nebo kakao, musíš snížit o toto množství, mouku. Pečeme asi na 180 st. Nevysušit. Zkusit špejlí

Máte někdo nějaký fígle jak upéct piškot, aby se prostředek nepropadl a zůstal hezky rovný a hlavně dopečený ? Má se péct na vyšší teplotu kratší dobu a nebo obráceně ? Záleží hodně jestli je forma tenká plechová a nebo tlustší keramická ? Budu dělat dort a nechci to pokazit :)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek