Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poraďte mi

Evičko, jsem ráda, že jsem mohla alespoň malinko poradit:-K A tykáme si tady všichni:-K

Děvčata moc děkuji za rady a zvlášť Merylas Tobě /pokud mohu tykat/koupila jsem si jí,ale nevěřila jsem,že jde použít až tak jako Galaretka. Jinak želatinu používám, ale této jsem moc nevěřila, určitě vyzkouším a dám vědět jak se dílo podařilo.:-)):-)):-K:-K:-K

Evíku, ovocná želatina od Dr. Oetkera je jako polská Galaretka. Ale tam mají hodně druhů ovocných příchutí. Má výhodu, že je ochucená a hodí se na zalití hlavně čerstvého ovoce v sezóně. Nevýhoda je ta, že trvá delší dobu, než začne tuhnout - oproti klasické želatiny. Můžeš připravit podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/8393-kefirova-gala... A hodí se jako povrchová vrstva na dortíky, zalévám s ní ovoce. Je vždy důležité, aby např. na piškotovém korpusu byla nějaká mezivrstva, jinak se želé vpije do korpusu. Dávám buď vrstvičku nějakého krému, pudink nebo stačí i potřít důkladně marmeládou a to až těsně k formě. Připravené želé použiju, když už začíná mírně tuhnout, když je moc tekuté, tak si najde někde cestičku a může protéct. Buď teda do toho korpusu nebo mezi ním a formou. Jinak želé se připraví rozpuštěním v horké vodě, nesmí projít varem. Dá se použít i na pudinkové nebo nějaké tvarohové poháry, taky se dají udělat různé malé bábovičky nebo srdíčka a použít jako ozdobu, třeba k zmrzlině. Buď jen ze želé nebo s přídavkem drobněji nakrájeného ovoce. Formičky mírně vymáznu olejem, lépe se vyklápějí - pomůžu si z jedné strany opatrně širokým nožem.
A ještě jedehttp://www.toprecepty.cz/recept/2563-ovocny-dortik...n tip na použití místo klasické želatiny se šťávou z kompotu

evik, klasickú želatínu môžeš použiť na všetko, aj na torty. Ja inú ako klasickú želatínu nekupujem. Používam ju v studenej kuchyni, ale aj na stužovanie jogurtových, šľahačkových a smotanových krémov na zákusky a torty. Treba sa riadiť návodom na obale, na aké množstvo je želatína určená, nie sú totiž všetky rovnaké.

Evíku, našla jsem toto http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... a www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7qebq7.cz.html
Použila bych ho na zalití ovoce třeba navrchu dortu nebo řezů

Eviku:-)myslím,že nejlépe ti na tvou otázku může poradit Merylas:-)-ta je odborník na želatiny;-)-tak jí zkus písnout do Vzkazů;-).

Evíku,já si myslím,že se dá ta želatina používat na dorty,obvzlášť je-li broskvová nebo jahodová...:-K:-K

Evíku, já jsem si všimla toho dotazu, ale protože jsem ti opravdu neuměla poradit, tak jsem neodpovídala:-S. Myslela jsem, že někdo, kdo bude vědět něco o tom želé ti odpoví.

Děvčata dnes jsem do "pokec o všem" psala prosbu, zda některá máte zkušenost z "Ovocným želé" od Dr.Oetkera. Ale protože tam je skutečně pokec úplně o všem, nějak se asi vytratila moje prosba. Potřebovala bych vědět dá-li se použít jako klasická želatina na dorty. Na sáčku není nic takového popsáno. Prodávají ho s příchutí broskev a jahoda. Děkuji za radu.:-):-):-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek