Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso s česnekem

Slečno-pani pivničková. Máme někdy podobné problémy s uzeným masem. Když ho chceme dělat, tak ho ochunám a určíme jak. (Někdy se vařením ztratí uzenost a to potom není ani uzené a ani normální) a také možná chuť česneku. Opravdu záleží, jaká péče mu byla při uzení věnována. Nejlepší jsou uzená žebra, ty celkem neztrácejí chuť. A uzené, když máme pochybnosti !!!???, tak dáme na pánvičku, plech, pekáček a pouze uděláme v troubě, když ho trochu omastíme sádlem a dáme pár lžic vody. Pak to jde s knedlíkem a zelím, nebo s míšenými brambory, nebo s knedlíkem a špenátem. Václav

To máme, Maris,stejné zkušenosti ..:-/., taky od té mé už nepeču z téhož důvodu....a pokud se dostanu ke kvalitnímu uzenému třeba od našich z vesnice, tak je zas tak skvělé, že žádné další pečení a vaření ani nepotřebuje:yes:

Já s pečením uzeného nemám moc dobré zkušenosti, protože zůstalo moc slané, většina soli v něm zůstala, jednou jsem ho musela ještě povařit ve vodě, protože se to nedalo jíst. Ale kdo má své uzené nebo od svého řezníka, takže ví, jak to maso je slané, je to výborná úprava. Já už ho raději nepeču.

Souhlasím s žížalkou, upekla bych ho!! Kdysi jsem to nevěděla, ale pak mi to někdo poradil, je fakt skvělé!!:-p

Já bych ho upekla...my máme nejradši pečené, protože v něm zůstane nejvíc chutí;-)Přiklop ho druhým pekáčkem, aby se v troubě nevysušilo.

Já právě většinou k němu ještě nějaký ten stroužek přidám a taky na páře :-p

Udíme doma se sousedy celkem často, já když ho chci uvařit, tak ho dám do tlakáče, zrovna před týdnem jsem měla šrutku plecka a hodinu ho povařila k rajské omáčce. Když je maso naložené v odpovídajícím množství česneku, tak tu chut přece ztratit nemůže. Ještě se mi to nestalo.
A mám k obědu i uzenou polévku.:-)

Já bych ho asi zkusila vařit na páře:-)

pivnickova

16. 1. 2010 21:36

Koupila jsem nedávno uzené maso v sámošce, uzené bylo výborné s česnekem. Jak bych ho měla ale upravit, když ho nechci vařit aby z něj neopadl ten česnek. Mohl by někdo poradit? Děkuju!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek