Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

domící pekárna

Žížalko, moc děkuji. Teď mám v pečce jogurtový chleba, tak to udělám dle tvé rady.

Mifino, já nechávám chleba v utěrce jen, dokud úplně nevychladne. Pak ho uchovávám v mikrotenu ;-)

Ahoj všichni, prosím o radu. Mám pekárnu od Vánoc, takže jsem začátečník. Když upeču chleba, nechám ho v utěrce, brzo ztvrdne. Co s ním - do čeho ho zabalit? Díky

Tanulko, pokud se ti chleba propadl, znamená to, že v něm bylo moc vody, což může být i příčina "nedopečení". Příště dej míň vody (asi o 50 ml) a bude to OK. Těsto by mělo být celistvé, ne rozňahňané po celé nádobě. A že nemá kůrku i nahoře je normální, nahoře není žádná spirála ani cokoliv jiného, co by tu kůrku tam upeklo.

Tanulka19

6. 2. 2010 21:45

Tak chleba se mi propadl,z horni strany nebyl tak propeceny jako z te spodni(nevim zda to tak je spravne ci ne) a hlave kdyz jsme ho rozkrali byl moc jak bych to rekla jako nedopeceny,takovy moc mokry,testo se uprostred porad lepilo..:-//:-S

Tanulka19 (neregistrovaný/á) co tomu chybělo? Já dělala teď 3x směs z Hypernovy. Poprvé nic moc, propadl se, ale snědl, chuť byla skvělá. Pak jiný a dala jsem na Cathleen a dala jsem méně vody asi o 50ml a byl super, Poslední, kmínový, zase méně vody a přidala jsem cibuli se špekem bez tuku (vychlazené, scezené) a kousek patky ještě zbylo, je to 3 dny a je vynikající!!! Tak zkus trochu popsat, co se stalo, jak chleba vypadal.;-)

Lucka82 hurááá, teď aby už to bylo v pořádku!!;-)

Tak pekárnu už mám konečně doma.Dnes jsem si pro ni jela.Reklamace byla vyřízena kladně,byl vadný motor a mísu mi taky vyměnili.Jsem moc ráda,konečně můžu zase péct:-)):yes:

Tanulka19

5. 2. 2010 12:04

Pekla jsem už přímo nachystaný chlebík z obchodu,na zkoušku,je tam psáno že stačí mít program na 2 hoďky,já dala radši na 3 a stejně to nebylo ono:-Snevím kde je chyba.

Tanulko, podle jakého receptu jsi pekla:-?

Tanulko,já jsem začátečník,takže si netroufám říct,čím by to mohlo být.Tipuji to na špatný prgram nebo,špatně nastavenou váhu??

Tanulka19

2. 2. 2010 09:12

Také vás prosím o radu,dostala jsem domácí pekárnu,včera jsem v ní poprvé zkoušela dělat chleba a nejsem si jistá,zda to nebyla katastrofa.Chleba byl na povrchu krupavy,upeceny,ale uvnitr se lepil a vypadal nedopečeně,může být problém s pekárnou nebo jsem jen použila špatný program?Nemám s tím zkušenosti a tak nevím:-S

Gabi děkuji,určitě dám vědět, jak jsem dopadla!

Lucko, držím palce a pak dej vědět ;-)

Maris děkuji,snad to dobře dopadne.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek