Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

BUBLE

Václave jsi skvělý že se nevzdáváš, to oceňuji:-), určitě dej vědět příště jak se povedlo, držím ti palce:yes:Také se nemohu smířit s tím když se mi něco nepovede, zkouším to znovu a znovu:-(Na těch fotkách až tak hrozně nevypadají::-8dobrý:-!:-!

Tak to koukám jako blázen:-O,díky žížalko za rychlou ukázku a tobě Vašku přeji štěstí a trpělivost,to by v tom byl čert, aby se ti jednou nepovedly na jedničku./dle tvých představ/:-D:-K

NEJPRVE DÍKY ZA RADY. Moc mi dali.Podle mne možné chyby !!, kterých jsemse dopusti, nebo něco neudělal, a s čím nesouhlasím.
1./ Zamezil jsem dalšímu kynutí potřením před pečením bílkem.
2./ Vyválení bylo tenké a nemělo co vlastně kynout.
3./ Možná by prospěla trocha rumu v těstu, nebyl tam.
NESOUHLASÍM s nískou teplotou při vkládání plechu. Domnívám se spíše, že by mohla bejt o trochu menší, abychom dali těstu čas na ještě dokynutí v troubě.
IRRENKO. To si piš, že nedám pokoj dokud mne budou do kuchyně pouštět a budu moct říci SUPER.
Dnes budu zkoušet ze stejného těsta hruškový koláč,. Hrušky jsme dostali levněji v AKCI , tak NEKUP TO . Hi HI Václav

Tady je důkaz, že se mohou péct i v troubě ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/7072-koblihy-z-tro...

Simonko já jsem byla také převědčená že koblížky se jen smaží:-O.Prostě nejsem taková cukrářka,ale já všechno to pečené, smažené (myslím sladké pečivo) mám túúúúze ráda a neměla bych..

Václave já žasnu- KOBLIHY:-O, já koblihy miluji, ale ještě se mi nikdy nepovedly;-(, jak jsem tady četla od děvčat , dělám asi také moc tenké těsto, ale bílkem je nenatírám.Ale jedno vím jistě, ty nedáš dřívě pokoj dokud nebudou vypadat jak malované.:-)

Vašku, ja by som tipovala nízku teplotu pri vkladaní koblížkov do trúby...alebo aj tenké cesto, ale na fotke sa mi zdajú sympatické...;-)mne niečo také nik nespraví...:-(

Zizalo.Jarko. Bílek nebyl nařesěn vodou a těsto bylo opravdu dost tenké.
Simonko K.- Jsou i recepty na pečení koblih v troubě i když více je jich na smažení v oleji.

Já jsem si myslela,že se koblihy smaží na oleji a tím,že taky ještě vyběhnou nahoru.:-KA tady se ty vdolky pečou v troubě:-?

Vašku, jestli jsi měl ten bílek naředěný vodou, nemělo by to nijak vadit. Vadí jen hustý bílek, ten zalepí póry. Taky je možné, že jsi těsto vyválel moc natenko, pak už tolik nevyskočí.:-K

Rád svou ženu překvapím něčím ke kávičce, když má dialýzu odpoledne do 17.oo. V sobotu jsem se rozhodl pro takové jakési koblížky pečené v troubě a z DP. Vše šlo bezva. Recept byl mnou upravený(Takže se dá říci nový). Krásně to vykynulo, nelepilo se.Šlo to krásně rozválet a tak jsem vykrájel sudý počet koleček cca 80 mm v průměru. Nechtěl jsem do sklepa pro džem a tak jsem dal povidla na jeden kroužek, okraj namatlal bílkem a překryl druhý, kroužkem a okraj zajistil. Rozložil na dva plechy a nechal odpočinout cca 40 min. Do této doby bez problémů. Před dáním do trouby jsem bílkem ( který mi zůstal) potřel vršek tak zvané mojí BUBLINY. V troubě se udělali do perfektní barvy, ale již moc nevyběhly,. (však uvidíte) Chuťově jsou dobré, ale nevysoké jako koblížky. V ČEM JE CHYBA ??? Že by v tom bílku. Asi se to nemá dělat. Asi jsem to zavřel a tím zarazil další dokynutí. Pekl jsem ve vyhřáté troubě na 180°C. Ještě po vaší případné radě znovu vyzkouším a pak dám recept. Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek