Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Surovina \"vitel\"

Vitelo byl klasický tuk na pečení, jako později - smetol, sana, visa... pak přišla hera,stella atd...

Happy.lenulka:-) a není to zkráceně ČISTEho Lihu?Nevím u jakého likéru to tam máš napsané a v jakém množství,ale napadlo mě toto;-).
Tejaja:-)lenulka má kuchařku po prababičce-viz níže;-)-tady v receptech to není;-).

happy.lenulka, pri ktorom likéri je to nalísané ? Prešla som všetky a nenašla som to.;-)

a co je to "čistel"?
Je to uvedeno u likéru a jednotka je v litrech. Děkuji

děkuji :-)

Leulko. Jde o smetanový tuk, použití - místo másla. Viz. příloha.

Lenulko, to je recept na odpalované těsto. Vitel můžeš nahradit máslem nebo Herou, já bych typovala, že to byl nějaký druh margarínu, máslo by bylo psané normálně.

lenulko - já si myslím, že je to nějaký tuk / ztužený /, ale nevím, jen odhaduji:-)

Byl to margarín - dříve Vitelo, Sana, dnes Hera, Stela...

Dobrý den,
od táty jsem dostala po prababičce sbírku receptů ve velmi špatném stavu - psala je ručně na papír asi před 60 - 70 lety a rozhodla jsem se recepty přepsat.
Hned u prvního receptu jsem se ale zarazila. Jedná se o recept na stříkané koblížky, u kterých e uvedena surovina "vitel". Jelikož jsem nikde nenašla o co by se mohlo jednat, žádám vás tímto o radu. Nevíte náhodou co by to mohlo být?

Recept:
Do 1/4 l mléka dáme 9dkg vitela a uvedeme do varu. rychle přimýcháme14dkg mouky. směs dáme vychladnout. pak za stálého míchání přidáme 4 vejce. Lžičkou tvoříme malé koblížky a vysmažíme do zlatožluta. hotové posypeme cukrem s vanilkou.

Napadlo mě leda nějaké máslo nebo tuk, případně olej?

Děkuji

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek