Jak oživit bramborák? S nastrouhaným kuřecím masem a mozzarellou je hitem internetu, je šťavnatý a voní bylinkami
Surovina \"vitel\"
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám. Polievku som varila ako magdalenka, z…“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 3 hodinami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
10. 2. 2010 20:47
10. 2. 2010 07:47
Tejajalenulka má kuchařku po prababičce-viz níže-tady v receptech to není.
10. 2. 2010 05:55
9. 2. 2010 20:31
Je to uvedeno u likéru a jednotka je v litrech. Děkuji
7. 2. 2010 21:23
6. 2. 2010 20:55
p1010572.jpg
6. 2. 2010 15:30
6. 2. 2010 14:26
6. 2. 2010 14:25
6. 2. 2010 14:21
od táty jsem dostala po prababičce sbírku receptů ve velmi špatném stavu - psala je ručně na papír asi před 60 - 70 lety a rozhodla jsem se recepty přepsat.
Hned u prvního receptu jsem se ale zarazila. Jedná se o recept na stříkané koblížky, u kterých e uvedena surovina "vitel". Jelikož jsem nikde nenašla o co by se mohlo jednat, žádám vás tímto o radu. Nevíte náhodou co by to mohlo být?
Recept:
Do 1/4 l mléka dáme 9dkg vitela a uvedeme do varu. rychle přimýcháme14dkg mouky. směs dáme vychladnout. pak za stálého míchání přidáme 4 vejce. Lžičkou tvoříme malé koblížky a vysmažíme do zlatožluta. hotové posypeme cukrem s vanilkou.
Napadlo mě leda nějaké máslo nebo tuk, případně olej?
Děkuji