Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaření na indukčním vařiči

Ahoj, jaká pánev na indukci je podle vás nejlepší? Na internetu jsem narazila tady na tyhle- http://www.znackovenadobi.eu/panve-na-indukci/. Nemáte náhodou někdo některou z nich?

ricom: Návod na něj nemáš? Já našla na webu jen tohle, ale zřejmě také tu není návod k dispozici
http://www.navody-manualy.cz/varic-hyundai-ind-210...
http://varice.heureka.cz/hyundai-ind-210/specifika...
http://archiv.aukro.cz/indukcni-dvouplotynkovy-var...

zná někdo jak vařit na indukčním vařiči HYUNDAI 210
Jak využívat výkon a teplotu

koupil jsem indukční vařič dvouplotnový HYUNDAI
poradí mi někdo s výkonem a teplotami:-?

vhmade@seznam.czTaky hledám odpověď na stejnou otázku jako Nadja. Na indukčním vařiči vařím už sedmý rok a pokud chci snížit sílu vaření, snižuji na minimum jak výkon tak i teplotu, a zjistila jsem, že pokud mám nastavenou nejnižší teplotu, vaří vařič víc, než když mám nastavený nejnižší výkon. Od začátku nevím, jak to funguje, jen dnes jsem si přečetla znovu návod k mému Profesorovi, protože známý si koupil ind. vařič, který má výkon rovnou vyčíslený WattY a já stupni. A tam jsem objevila v popisu chybového hlášení toto: pokud použijeme funkci výkon, můžeme dosáhnout nejvyšší teploty 150 stupňů. To znamená, že mohu používat při vaření jen teplotu nebo výkon?
Funkci teplotu použít jen když potřebuji uvařit rychleji? Vůbec tomu nerozumím, proč to není u žádného vařiče nebo prodejce vysvětleno, s vařiči většinou nepracují lidé kteří elektrice rozumí.

dala by se sehnat nějaká kuchařka s recepty na indukci?

;-) Anri, moc Ti děkuji za odpověď. Už nějakou dobu na indukci vařím,ale pořád mi není jasné, jak spolu souvisí výkon a teplota.
Můj vařič je dvouplotýnkový - větší má 10 stupňů výkonu a menší 7.
Zvlášť můžu nastavit teplotu v krocích po 20°C od 60 do 240°C (automaticky je nastaveno 120°C).
Obvykle nastavuji max.výkon a nechávám 120°C, když se voda vaří, vložím potravinu. Když se začne vařit celý obsah, postupně stahuji výkon až na 1 a poté i teplotu na 100°C, příp.80°C.
Při smažení nastavím také na nejvyšší výkon a zvednu i teplotu tak na 140-160°C, když se maso zatáhne, tak snížím výkon, teplotu nechávám.
Ale nevím,zda je to tak správně, zda snížení výkonu nějak neovlivní i teplotu a naopak.
Dívala jsem se i po netu, ale nic jsem nenašla.
Jinak jsem s indukcí moc spokojená, jen si musím zvyknout, že např.brambory musím mít již připravené než zapnu vařič a ne jako dříve na el.vařiči dát vařit vodu a začít škrábat brambory.
Děkuji a přeji Ti příjemné vaření.

milá Nadjo, mám doma indukční varnou desku v kombinaci se sklokeramikou (2+2)od Mory. mám ji už 3 roky, na sklokeramice vařím tak 1-2x za rok. Nyní přestavujeme dům, až budu kupovat novou kuchyň, tak si pořídím celoindukci.
Vyplatí se u hrnce, zejména menších rozměrů počkat, než začne vařit(vaří totiž velmi rychle - srovnatelně s rychlovarnou konvicí, někdy i rychleji). Několikrát se mi stalo, že mě třeba polévka vypěnila a přetekla, protože na mě někdo něco honem chtěl a pak bylo během pár vteřin pozdě. Na druhou stranu regulace reaguje stejně rychle. Pokud ti něco pění a ty honem nevíš co stisknout nebo by ti to honem nereagovalo, nejjednodušší je hrnec z plotny zvednout.
Když dávám vařit např. brambory, tak je tlumím postupně (voda vaří rychle, ale brambory se musí prohřát - takže z 9 na 7, pak na 5 a pak na 3-4, když jsou pod poklicí.
Pozor když vaříš vajíčka, nedávat na maximum, ale já nastavuji tak na 7, protože když začnou vařit rychle, tak popraskají, protože se moc rychle rozpínají.

Dobrý den všem,
prosím o vaše zkušenosti, jak vařit na indukčním vařiči.
Pořídila jsem si dvouvařič Hyundai 210 a začínám.
Ráda bych se dověděla, jak nejlépe a co nejúsporněji kombinovat výkon (HEAT) a teplotu.
Zda nejvyšší výkon a vysokou teplotu do doby varu a pak snížit, či nižší výkon nebo teplotu hned od začátku apod (třeba při vaření polévky).
Jaký asi nastavit čas např. na uvedení 1 litru vody do varu atd.
Děkuji za rady. Nadja

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek