Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou
Vaření na indukčním vařiči
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Zdravím, dneska jsme byli na nákupech, tak jsme si koupili…“ tara23, před 3 hodinami
„Hezký den polévka ještě kuří vývar a treska přírodně…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
„hazel: Stáni, brzy se uzdrav. Musíš být na sebe opatrná,…“ MarcelaPa, před 21 hodinami
31. 8. 2015 23:10
http://www.chadt.cz/abc/Recenze-indukcnich-varicu-...
31. 8. 2015 21:12
16. 8. 2015 18:47
http://www.navody-manualy.cz/varic-hyundai-ind-210...
http://varice.heureka.cz/hyundai-ind-210/specifika...
http://archiv.aukro.cz/indukcni-dvouplotynkovy-var...
16. 8. 2015 18:33
Jak využívat výkon a teplotu
16. 8. 2015 18:11
poradí mi někdo s výkonem a teplotami
6. 9. 2014 08:03
2. 9. 2014 12:36
Funkci teplotu použít jen když potřebuji uvařit rychleji? Vůbec tomu nerozumím, proč to není u žádného vařiče nebo prodejce vysvětleno, s vařiči většinou nepracují lidé kteří elektrice rozumí.
6. 6. 2012 10:05
27. 5. 2010 21:27
Můj vařič je dvouplotýnkový - větší má 10 stupňů výkonu a menší 7.
Zvlášť můžu nastavit teplotu v krocích po 20°C od 60 do 240°C (automaticky je nastaveno 120°C).
Obvykle nastavuji max.výkon a nechávám 120°C, když se voda vaří, vložím potravinu. Když se začne vařit celý obsah, postupně stahuji výkon až na 1 a poté i teplotu na 100°C, příp.80°C.
Při smažení nastavím také na nejvyšší výkon a zvednu i teplotu tak na 140-160°C, když se maso zatáhne, tak snížím výkon, teplotu nechávám.
Ale nevím,zda je to tak správně, zda snížení výkonu nějak neovlivní i teplotu a naopak.
Dívala jsem se i po netu, ale nic jsem nenašla.
Jinak jsem s indukcí moc spokojená, jen si musím zvyknout, že např.brambory musím mít již připravené než zapnu vařič a ne jako dříve na el.vařiči dát vařit vodu a začít škrábat brambory.
Děkuji a přeji Ti příjemné vaření.
27. 5. 2010 17:16
Vyplatí se u hrnce, zejména menších rozměrů počkat, než začne vařit(vaří totiž velmi rychle - srovnatelně s rychlovarnou konvicí, někdy i rychleji). Několikrát se mi stalo, že mě třeba polévka vypěnila a přetekla, protože na mě někdo něco honem chtěl a pak bylo během pár vteřin pozdě. Na druhou stranu regulace reaguje stejně rychle. Pokud ti něco pění a ty honem nevíš co stisknout nebo by ti to honem nereagovalo, nejjednodušší je hrnec z plotny zvednout.
Když dávám vařit např. brambory, tak je tlumím postupně (voda vaří rychle, ale brambory se musí prohřát - takže z 9 na 7, pak na 5 a pak na 3-4, když jsou pod poklicí.
Pozor když vaříš vajíčka, nedávat na maximum, ale já nastavuji tak na 7, protože když začnou vařit rychle, tak popraskají, protože se moc rychle rozpínají.
18. 2. 2010 13:11
prosím o vaše zkušenosti, jak vařit na indukčním vařiči.
Pořídila jsem si dvouvařič Hyundai 210 a začínám.
Ráda bych se dověděla, jak nejlépe a co nejúsporněji kombinovat výkon (HEAT) a teplotu.
Zda nejvyšší výkon a vysokou teplotu do doby varu a pak snížit, či nižší výkon nebo teplotu hned od začátku apod (třeba při vaření polévky).
Jaký asi nastavit čas např. na uvedení 1 litru vody do varu atd.
Děkuji za rady. Nadja