Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

PIŠKOTOVÁ ROLÁDA.

Jak děá Terka, dělám téřž. Žížalko . Ty jsi to trefila a jisto jistě máš pravdu. Václav

Piškotu na roládu vyklopím vždy na utierku, ktorú namočím do studenej vody a vyžmýkam. Roládu stáčam ihneď, teda horúcu, spolu s utierkou. Nechám asi 2 min, potom roztočím, a roládu stočím naspäť už bez utierky, nechám vychladnúť.
Roláda tak nikdy nepraskne. Je krásne hladká.
Takto točila rolády uť moja babička a ide to ďalej.

Těsto na roládu se nesmí tzv. přepéct, musí zůstat vláčné, pak nepraskne

Vašku nebuď smutný,vždyť ty na to přijdeš,já vím.:yes:;-):-K

Simonko. To bych si něco přisvojil, co asi není pravda. V šikovnosti to vždy není. Ale domnívám se, že je to v teplotě piškotu v době rolování a také v předešlé délce pečení a také na mokrosti utěrky na kterou to překlápím,. Vše má vliv na púružnost těsta a tím i podajnost, či praskání. Může to bejt i délkou pečení, jak mi napsala jedna z TOPEK v komentářích. Vše beru v potaz a jistě na to přijdu. Jsem umíněnej a nedám pokoj, dokud nebudu mít jistotu.;-( Václav

Vašíku protože jsi šikovnější:-D:yes::-D:-Dnevím proč to tak je,promiň.:-K

V týdnu jsem dal recept na "Bezva roládu" a musí říci, že se mi náramně povedla. Přišla známá náhodou na návštěvu a byla překvapená, jak mám krásně hladkou a ani na jednom místě i ani trochu nepraskla. Dělal jsem přesně jak jsem napsal("KLUCI V AKCI"). Jí prý pokaždě alespoň trochu a i na více místech praskne a neví proč. JÁ TAKÉ NE. Vždyť jsem dělal poprvé. Včera jsem dělal již druhou a také mi nepopraskala. KDO VÍ A ODPIVÍ ? Proč mně nepraská a sousedce ANO ??? DÍK VÁCLAV.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek