Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poraďte mi

Drahulin:-Kjá Ti to věřím:yes:, myslím si, že kdybychom se koukly na net, také by se nějaké to info našlo.;-) A věřím, že je více způsobů, kterými se dá rostbeef uvařit vlastně upéci, nebráním se ničemu a jak to tak vidím, brzy znovu vyzkouším;-)

Cardanko já tento recept mám z Mezinárodní kuchařky a zatím se mě vždy povedl.Jen tam píšou zapíchout teploměr a změřit teplotu uvnitř masa.Teploměr nemám,tak pružnost mě poradil syn,taky kuchař.

Já ten rostbeef pekla tak jak jsem psala v prvním příspěvku, tedy jak píše Merylas.
Pak tu čtu i jiné postupy.....zajdu za kovářem a bude to:-D
Od sestřenice syn je kuchař. Tak jsem zvědavá jaký postup mi sdělí on:-*

Délka pečení bude záležet na teplotě trouby a jaký kus masa máme. Zkoušela jsem ve finále taky tou špejlí a nechávala ještě dopéct.

Roštěnec se má péct relativně krátce, aby měl růžové srdíčko.Krásně krájet jde keramickým nožem.

Já dělám rozbíf tak,že ho dost posolím(vetřu do masa),opepřím potřu hořčicí a dám do druhého dne polité olejem uležet do lednice.Druhý den ho zprutka opeču a dám tak na 15min do vyhřáté trouby.Kontrojuji.Když ho zmáčknu musí pružit.

Rostbíf jsem dělávala, je třeba spíš větší kus odleželého nízkého roštěnce, tak kolem 1 kg. A teď jsem si vzala na pomoc taky kuchařku, abych to napsala správně a na něco nezapomněla:-8 Maso se zbaví blány a přebytečného tuku a lojovitá část se nařízne šikmými zářezy na čtverečky. Maso se osolí, opepří a nechá hodinku proležet,pak se zprudka opeče ze všech stran na horkém oleji a dá se péct do vyhřáté trouby. Maso při pečení častěji obracíme a přeléváme výpekem. Pečeme zhruba 45 minut i více.Rostbíf má být uprostřed narůžovělý. Zkusíme špejlí, vytéká-li krvavá šťáva, tak ještě není hotový, šťáva má být růžová.Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou,chvilku osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou,dobře provaříme a dochutíme worcestrem a solí. Maso krájíme na tenké plátky, krájela jsem elektr. kráječem.

JaniR.:-K právě, že není, také jsem hledala, rostbeef se dělávcelku a hotový krájí na velmi tenounké plátky, přes které vidíš až do Prahy:-D, podává se jak v teplé tak i studené kuchyni:yes:

Já bych vůbec nevěřila, že tady není recept na rostbeef, ale fakt není a já jsem ho taky nikdy nedělala. Měl jsem za to, že je tady něco takového od Jendy a vlatně tady vidím jen ten Helenin recept. Já bych si na to fakt netroufla, ale bylo by fajn, pokud by to někdo uvařil.

Maris, tak mě to donutilo si vzít k ruce tu kuchařku a skutečně tam píšou 2-3 min předehřátí talíře crips. Já si pamatovala jen, že se předehřívá a zbytečně jsem to přeháněla. Ještě že jsem se zeptala. Já už mám tu troubu asi 6 let, ale protože mám ještě troubu v kachlových kamnech a další horkovzdušnou, tak jí zas až tolik nevyužívám. A když pak v ní po čase upeču třeba štrúdl z listového těsta, tak si nadávám, proč jí víc nevyužívám. Takže ti díky.

maris:-K lusi:-K děkuji, tady se potvrdilo nepsané pravidlo, že práce kvapná málo platná:-* máte pravdu, já myslela nízký roštěnec, ale psala jsem svíčkovou...:-((
jinak já rostbeef vařila opravdu jen jednou a jak vidět špatně:no:, maris :-Kděkuji za receptík:yes:

Maris, děkuji - vůbec to nevadí,já ji mám také na chatě,takže ji použiji zase až v létě. Dělám na páře také rýži,těstoviny,ale dávám je do vody. Knedlíky jsem dávala na mřížku nad vodu.
Na crispu jsem zkoušela upéct maso,ale bylo ještě tvrdé a přitom vysušené.Tak jsem ho dodělala na plotně a opekla v horkovzduchu.
Koláče peču na horkovzduch,ale zdá se mi,že to trvá dlouho než chytí barvu a zespodu jsou vždy hodně světlé (jsem zvyklá na obyč.el.troubu). Na crispu jsem dělala karbanátky a byly bezva-dávala jsem je na studený talíř a do studené trouby.Asi po 5 min.jsem je obrátila a dopekla asi 4 min.
Jak dlouho pečeš na crispu koláče a dáváš je na studený talíř a do studené trouby, nebo předehříváš?
Někde jsem četla,že se řídíš podle přiložené kuchařky - já žádnou nedostala. Tak tápu a zkouším.
Díky a pa

Nadjo,:-), to máme asi stejnou. Já jsem s ní moc spokojená. CRISP je bezvadný na pečení koláčů - my máme rádi slané, dělám často, jde to bezvadně, listové, ale i křehké těsto se upeče skvěle, s vařením knedlíků na páře bohužel Ti neporadím, protože je tak nedělám, ale dělám tak rýži a ta je skvělá, brambory, zelenina - výborné, zkoušela jsem i maso, ale my máme raději opečené, tak to tam nedělám, ale je to dietní.;-) Jinak na přiloženém plechu peču na horkovzduch koláče na" plech ", to jde taky moc dobře. Nějak mě nic nenapadá, kromě běžného používání. Samozřejmě - nedělám v ní všechno, ale je :yes:. Když budeš něco pořebovat, klidně se zeptej, jestli budu vědět, ráda poradím. Teď je jen problém, že ji mám momentálně na chatě, tak bych to musela vědět " zpaměti " :-))

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek