Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poraďte mi

Maris, prosím Tě, můžeš napsat nějaké své zkušenosti s používáním WHIRLPOOLky a zvláště crispu?
Mám nově MW WHIRLPOOL JT 369 SL, má sice spoustu funkcí (MW, gril, horký vzduch, crisp, páru a kombinaci gril+MW a horký vzduch+MW, šestý smysl), ale návod k používání nic moc. Tak zkouším systémem hokus-pokus a třeba to vyjde. Také se mi tam moc nedaří knedlíky v páře - povrch je oschlý, knedlíky dost tuhé. Pokud je dělám na páře na plotně, tak jsou perfektní. Děkuji.
:-?:no::-((:no::-//;-(;-(;-(:-!:-?

Hello - ne, ne, asi jen tři minuty, jak píší v návodu:-), ale jak tak koukám, tak jsem nenapsala,:-8 že maso hodně zprudka krátce opeču aby se zatáhlo a teprve potom ho položím na talíř Crisp, v půlce pečení obrátím.

Maris, prosím, jak dlouho předem crisp ohříváš. 20 min?

Hello :-D:-D:-))
Pro Lusi:-)
1 kg roštěnce - posypu čerstvě mletým pepřem čtyř barev, pomažu trochu hořčicí, zakápnu malinko olejem, vetřu do masa a nechám naložené cca 2 dny - dávám do vakuové nádoby.
Doby pečení na crispu:
krvavý 10-12 minut
střední 12-14 minut
propečený 14-16 minut
Doba dojití je u všech 15 minut
Připomínám, že se to týká pouze připravy s použitím talíře CRISP a funkce crisp MTW Whirpool.
Recept je z jejich přiložené kuchařky a kupodivu funguje;-)

co sa tyka rostbeef je to pre mna nepopisany papier. jednak som to zatial videla vzdy len v kucharskych knihach, nikdny nie na zivo a jednak si to neviem ani len predstavit ako to moze chutit..ked sme boli v skotsku, tak ako prve som si vzdy pytala v restike rostbeef a vzdy ho mali vypredany....ja neviem, ci si vyberam zle restiky, ale skratka som este nikdy nemala stastie, zeby som si ho mohla objednat a sama sa don obavam pustit...som na stopro presvedcena, ze by som VZDY skoncila ako zo zaciatku maris....rozkrajala a udusila :-8

Nejrychlejší roastbeef je tenhle :-D :-D :-D
http://www.toprecepty.cz/recept/4908-pekarske-bram...

Jen bych doplnila, že je to nízký roštěnec.;-)Maris, můžeš prosím popsat jak na to v té MT?To je zajímavý postup a od Tebe nemůže zklamat.Děkuji:-K

cardanko, promiň, já bych si dovolila Tě opravit - rostbeef se nedělá ze svíčkové, ale z roštěnce. ;-)
KačkoP - rostbeef jsem dělala víckrát, ale byl to pro mě pokus - omyl:-8, někdy jsem i potom maso rozkrájela a podusila:-8:-8.Nyní ho dělám na Crispu v MT Whirpool a povede se vždy, ale to ti nemůžu napsat jako radu, když je to takhle vázané. Když si dáš např. na Seznamu do vyhledávače rostbeef - vyjede Ti spousta receptů, tak určitě si vybereš. Držím palce.:yes:

Klasický roastbeef se po naložení a odležení(min.den) prudce opeče na rozpálené pánvi a dopéká při 200st. cca 25 minut v troubě.Pokud chceš více propečený přidej max. 5 minut.Nakládá se do směsi hořčice a oleje, pozor-solí se až po opečení.Pekla jsem podle Apetitu.

KackaP:-K recept tu možná není proto, že se dělá z hovězí svíčkové, což jka známo není nijak levné:-S, sama jsem jen jedenkráte vařila, marinádu připravila, nechala naložené, pak opekla na pánvi ze všech stran a následně dala péci do trouby na 180°C cca 40minut...zda je to tak kuchařským postupem správně to nevím, nám chutnalo..., ale určitě se ještě ozvou další kuchařinky se svými zkušenostmi:-K

Dobrý den potřebovala bych poradit na kolik stupňů se peče rosbeef:-( a proč vlastně tu o něm nejsou žádné recepty?Tak prosím o nějaký ty receptíky:-)děkuji

Dobrý den všem,
prosím o vaše zkušenosti, jak vařit na indukčním vařiči. Pořídila jsem si dvouvařič Hyundai 210 a začínám. Ráda bych se dověděla, jak nejlépe a co nejúsporněji kombinovat výkon (HEAT) a teplotu.
Zda nejvyšší výkon a vysokou teplotu do doby varu a pak snížit, či nižší výkon nebo teplotu hned od začátku apod.
Jak správně vařit polévku z masa - zatím nastavuji na nejvyšší výkon a 100oC a když začne vařit, snížím příkon na minimum a teplotu nechám na 100oC - ale nevím, zda je to nejideálnější postup.
Jaký asi nastavit čas např. na uvedení 1 litru vody do varu atd.
Děkuji za rady.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek