Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
jaterní dieta
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám. Polievku som varila ako magdalenka, z…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 2 hodinami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
22. 2. 2010 15:00
20. 2. 2010 21:21
18. 2. 2010 23:17
www.gastro-server.com/jpz/pagejidlo/moucniky_dieta.php,
ale také tam nejsou klasické moučníky, jen jablečné pyré, bílková pěna, tvaroh s ovocem, jablečný rosol, ovocný kysel a pěna s meruňkami a piškoty.
Dále se tam píše:
Moučníky jsou nezbytnou součástí. Dáváme především přednost sladkým moučníkům tvarohovým nebo plněným tvarohovými krémy. Moučník dáváme i tehdy, je-li na jídelním lístku ovoce syrové nebo kompotované. Sortiment moučníků je široký. Vyřazujeme jedině pečivo tučné nebo to, které bylo upraveno na přepáleném tuku: těsto křehké, lístkové, kobliky, vdolky a nedoporučujeme ani omelety a palačinky. Kynuté pečivo připravujeme jednoduché, tj. s malým přídavkem tuku a vajec podáváme je až druhý den po upečení. Třené těsto není zakázáno, jeho časté podávání není však pro zvýšený obsah tuků a jejich přepalování výhodné. Rovněž mák, ořechy, čokoládu apod. pro vysoký obsah tuku ve větším množství neužíváme.
16. 2. 2010 22:04
16. 2. 2010 12:25
16. 2. 2010 09:41
16. 2. 2010 08:19
16. 2. 2010 08:14