Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potraviny v/ze zahranici

socatko - ja jsem taky v Anglii. Pokud shanite polohrubou ci hrubou mouku tak jsou dve moznosti. Jedna je zajit si na www.halusky.co.uk a objednat tam (maji dva obchody - jeden v Londyne a druhy v Peterborough). Tady se ale plati za dovoz. Druha moznost, kterou vyuzivam ja je objehnout polske obchody co jsou v okoli. Drive jsem bydlela v Milton Keynes a tam se to da sehnat na trznici - je tam polsky stanek. Ted jsem v Londyne a mam par polskych obchodu v okoli bydliste.
Snad Vam to pomuze ;-)

Jojo, plnokrevnika :-D. Miluje knedliky, a ruzne ty nase ceske omacky, tak se musim snazit. Taky chovame vlastni prasatka a slepicky a tak, na jare chceme i jehnatka, tak prave bych se mela konecne zacit ucit rozpoznavat ruzne maso. Predni, rostenka, ja nevim co jeste. Tady maji platky veproveho, bez nebo s kosti, steaky a tim to hasne :-S

Socatko, knedlíky klidně umatláš i z hladké-jde jen o zvyk a tuhost...ostatní nějak zvládneme společně, ne?:-DTy máš muže Angličana?

Dekuji holky, zitra se zkusim podivat po obchode, ale vazne, jedine, co tu maji je mouka hladka a pak celozrnna (na tmavy chleba).To si piste, ze se budu ptat! Nemam vubec zadne poneti co se tyce napriklad masa, protoze tady taky zadne takove krasne ceske kousky nemaji.Kdyz jsem vzala manzela poprve v cesku k reznikovy, tak byl jak Alenka v risi divu :-*:-D:-K Dekuji za rady, vazne moc :-K

Moje švagrová v Portugalsku si ji míchá na hrubou mouku 1:3.

Semolina je mouka z tvrdé pšenice a taky se z ní děla kuskus ;-)

V Čechách by to byla krupička, semolina je italská mouka, krajani si ji míchají s hladkou na knedlíky.Socátko, klidně se ptej, všichni určitě rádi odpovíme(tedy pokud budeme vědět;-)).

Teda Lusindo, ty jsi rychla! Teda, dekuji za radu. Semolina? CO to je? Ja jsem zacatecnice, byt mi je uz dost roku na to, abych byla zkusena, ale jak rikam, teprve ted jsem narazila na krasne recepty a navic manzel miluje ceskou stravu (a samozrejme pivo!), takze proc ne? Jen toho casu kdyby bylo vic...Jdu se kouknout do kuchyne, neco jako susene drozdi mam...:-8

1 sáček sušeného droždí je 20g čerstvého.

Kostka droždí je 42g přesně, mouku v UK často krajani "řežou" semolinou.Napíšu ti převod na suché droždí.

Dobry vecer Topaci,
mam takovy dotazek a problem. Bydlim v Anglii a tady proste o jidle by mohla byt cela dalsi diskuze, ale proste hrozne mi chybi ceska strava. Konecne jsem narazila na bajecne stranky a lidi, kteri se podileji na jejich tvorbe. Recepty uzasne, slintam denne hned nekolikrat. Ale! Narazila jsem na problemy. Tady maji jenom obycejnou mouku hladkou, a treba takove koblizky, ktere bych delala silene moc a rada, potrebuji polohrubou ci hrubou (tady je ale hruba spise celozrnna). Taky mam problem s drozdim.Kolik je ,,kostka drozdi na gramy?'' Dekuji za radu, urcite napisu jeste...:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek