Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

BLBOUNI - Plněné knedlíky.

Včera jsem psal do "Co dnes vařit", že budeme mít plněné knedlíky se salámem, kterým říkáme BLBOUNI. Hledal jsem na TOPKÁCH, ale nenašel ani jeden se salámem. Vždy byly s uzeným, šunkou, sekanou apod. U nás děláme se špekáčky (Globus,jsou tam dobré) a nebo Gothajem (Píseckám, taky prima). S uzeným také bramborové knedle děláme, ale tradičně uvaříme knedlík, nakrájíme na kolečka pak polijeme jemně rozeškvařeným uzeným a špekem. Jako BLBOUNY podáváme s kysaným zelím, ale lze i se zeleným salátem, zvláště po jaru, když je salátek křehoučký. Ale plněné jsou lepší se zelým kysaným nebo i bílím moravským. Spolu s hodně cibulky je to báseň. Recept dávám včetně foto, i když nic světoborného. Já vyndaná knedlík okamžitě roztrhnu před politím cibulkou alespoň na 1/4, žena jen na 1/2.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek