Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Já sama rozhodně lasagne nevařím,je to naprosto zbytečné, vždy jsou měkké a moc nám chutnají, zrovna minulý týden jsme je měli:-p
Nevařím ani nude do polévky zvlášť i když zrovna v létě když jsme měli větší oslavu jsem to udělala a žádný rozdíl nebyl,nikomu se polévka nezdála být jiná, ale je to každého věc;-)

Ovšem ten Manu mě docela navnadil, asi to zkusím po jeho způsobu...;-):-p

Lasaně jsem nikdy nevařila-nepekla- neumím to:-!, protože jsem je ještě nikdy nekoupila:-D, ale takový problém s nudlema do polívky (kupované), řeším opravdu tak, že nudle vařím zvlášť a pak zcedím a podávám do polévky, už jsem zkusila i dát nudle do polévky přímo a převařit, ale není to ono;-), tedy u nás doma:-D, pokud to někomu "šmakuje" přímo v polévce, tak je to v pohodě, ne:-?:-D

Musím říct,že lasagně mám moc ráda a dělám je obojím způsobem.Pakliže mám trošku kvapík - což je většinou:-D - tak dělám ze syrových,ale pak je potřeba udělat trošku více tekuté plňky,aby měli těstoviny co "nasát";-).Ale když si chci vyhrát,dám je lehce předvařit a pak nemusím mít tolik "zálivky",protože lasagně už nemají takovou potřebu tekutin;-).A hlavně jsou tvárnější,takže mi odpadá složité lámání a přizpůsobování tvaru.

Tak musím se přiznat, že jsem toto jídlo nikdy nejedla. Ale tak tu pěkně o něm píšete a to video s italem mě navnadilo, že to taky budu muset uvařit. Díky.:yes:

Moc vám všem děkuju. Já jsem si to taky myslela. Na návodu je za syrova, tady v receptech je za syrova a misku jsem si koupila akorát rozměr na lasagně. Jsem z toho tak navnaděná, že je asi dneska spáchám :-p:-p :-D:-D Díky moc všem.;-)

Taky dělám za syrova.Udělám bešamel a v tom se při zapékání uvaří a jsou krásně měkké.

Papriko, lasagne jsou nejoblíbenější jídlo mojí dcery, takže je vařím docela často. Samozřejmě je dávám syrové, nejsem blázen, abych to předvařovala, nakonec je to tak napsané i na obalu...;-) Jak píšou ostatní, plátky musí být pokryté omáčkou a na dno pekáčku se dá také vrstvička bešamelu, potom teprve lasagne. Jsou krásně měkké...;-):-K

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/lasagne-alla...
Markétko, já je taky moc často nedělám, ale když už, tak je taky nevařím předem. Mám dojem, že je to tak i v návodu. Přidávám odkaz na Emanuela - S Italem v kuchyni, ten je spařuje.:-O Já myslím, že záleží i na tom, jestli jsou čerstvé nebo sušené.;-):-)

Papričko, já jsem je taky dělala jen 5-6x, tak nevím, jestli jsem ta správná "radilka", ale taky je nepředvářím, peču je syrové. Když se dá dostatek omáčky, aby se v ní lasagne během pečení "uvařily", je podle mne předváření zbytečné. Poslední dobou si vlastně dělám na lasagne těsto sama a čerstvé je úplně zbytečné předvářet, je měkké ;-)

Nerada bych byla za chytrolínku, ;-)ale většinou jsem lasange dělala vždy za syrova, je to bez problému, jen musí být řiší omáčka a ta se musí dávat jeko spodní vrstva. Peču je vždy zakryté, alespoń po určitou dobu, protože se tam vytvoří pára a jsou pěkně měkké. Nyní dělám i druhý způsob, že je vždy po pár kusech namočím do horkého vývaru, např. i z masoxu, ale nevařila jsem je nikdy. Z toho vývaru mají tu výhodu, že jdou pěkně tvarovat a nemusí se lámat do potřebného rozměru, což se ne vždy podaří. Nudle do polévky také nepředvářím, zdá se mi to naprosto zbytečné, proč bych měla ty případné vitamíny pak vylévat, když můžou být v polévce a ani se mi nezdá, že by polévka takto vařená byla zakalená.

Někdy před vánocema jsem měla debatu o lasagních a jedna \"moc chytrá paní\" mi skoro vynadala, že dávám lasagně do pekáčku syrové. Tvrdila mi, že žila nějaký čas v Itálii a že \"pravé lasagně\" se musí nejprve uvařit ve vodě a pak teprve nandat s omáčkou atd. do pekáčku a zapéct. Neměla jsem sílu se s ní dohadovat, tak jsem jí jen řekla, že já je dělám za syrova a chutnají nám (dělala jsem je zatím asi 4x), takže je klidně budu dělat \"špatně\" i nadále. Její hlavní argument byl, že např. těstoviny do polévky se taky vaří vedle, aby polévka nebyla od těstovin oslizlá, což já tedy taky nedělám.
Tento \"správný\" postup je prý také hlavní důvod toho, že ona sama je doma nedělá, protože je to moc pracné - vařit jednotlivé plátky lasagní atd.
Já jsem na těchto stránkách našla lasagně vždy jen zapékané za syrova, tak nevím. Můžete mi někdo poradit? No - nejfundovanější bude asi Bara.IT, ale i ostatní, co jste ve vaření lasagní zběhlejší než já. Dík.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek