Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výrobník zmrzliny

:-)Menší množství určo:yes:
Bude se samozřejmě mrazit kratší dobu.

Cathleen děkuji za odpověď. Vím,že u levných zmrzlinovačů se musí dát nádoba namrazit,proto jsem o nich vůbec neuvažovala. U tohoto jsem si myslela,že se zmrzka udělá,i když suroviny budou mít pokojovou teplotu - nevadí,že to bude trvat déle.
Co se týká množství - vím,že Ty máš v receptech vždy téměř 1 litr surovin,ale šlo mi o to,jaké NEJMENŠÍ množství lze použít,zda je to nějak určeno. Nám by vyhovovalo,aby již hotové zmrzliny bylo tak max.do půl litru (odhaduji tak 2,5-3 dl surovin)- musíme ji sníst najednou,nebo bych ji musela nabízet po vsi (nemám na chatě ledničku ani mrazák).

:-//Suroviny by měly být dobře vychlazené, jinak bude výroba zmrzky trvat mnohem déle (ale tohle pravidlo platí u KAŽDÉHO zmrzlinovače, i u těch, které stojí relativně jen pár korun).
A nedává se 1,5 l koktejlu na zmražení, ale sotva litr (necelý litr). (Dávám to na váhu, maximálně 800 g). Tím, jak přístroj mrazí, se objem zvětšuje, až skoro k tomu litru a půl - je to vlastně takový zmražený napěněný koktejl;-)

Cathleen děkuji za odpověď. Předpokládala jsem,že jsi na dovolené,když jsi se neozvala - u Tebe to nebývá zvykem,vždy reaguješ téměř okamžitě.
Vzhledem k váze,velikosti,potřebnému místu,i ceně stále váhám. Hlavně to Nerudovské "Kam s ním?" Ale teď,v těch parnech by se hodil - a zvláště s Tvými prima receptíky.
:-p Jen se chci ještě zeptat,jaký nejmenší objem surovin se musí použít - 1,5 litru by bylo moc. A musí být suroviny předem vychlazené? Na chatě nemám ledničku ani mrazák. Díky za odpověď.

:-KNadjo, promiň, že jsem nereagovala, ale "vzpamatovávám" se po dovolené :-D a ještě jsem ani nestačila pořádně prohlídnout, co je kde nového.
A suzanna ti už naštěstí písla. Ano, tenhle mám a jsem s ním moc spokojená.:yes:
Jen počítej s tím, že strojek váží 12 kg, tak by bylo dobré, kdyby měl u vás své místo. Kvůli jedné dávky zmrzky (když vás přepadne mlsná) se ti s ním asi nebude chtít tahat.....

Suzanno, moc Ti děkuji. ;-) Brouzdala jsem po netu již dříve a také se mi tento typ líbil. Pokud se rozhodnu ke koupi, nechci naletět a koupit drahý a nepotřebný krám,který bude někde jen překážet.

Nadjo, doufám, že nevadí, že odpovím za Catleen, myslím, že je to: Výrobník zmrzliny DOMO DO9030I, např. na http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/DOMO%20V%FDrobn%EDk...
Nééé že bych někdy byla u Cathleen v kuchyni, ale když ten odkaz rozklikneš, tak to nenajde žádný záznam, ale v řádku adresy je ten typ napsaný;-)

cathleen, prosím Tě,můžeš napsat značku zmrzlinovače? - na adrese,kterou uvádíš,se mi objevilo jen "Bohužel nebyly nalezeny žádné záznamy." Děkuji.

nekokumachan

14. 6. 2010 16:28

Ahoj, jestli si děláš zmrzku často, tak určitě doporučuji lepší stroj. Tyhle zmrzlinové stroje http://www.frigomat.cz/produkty/stroje-kopeckova-z... jsou sice pro menší restaurace, ale mají taky plno vychytávek:-) Objemově se vyplatí i do domácnosti (aspoň u nás) a můžeš do zmrzky přidávat třeba i kousky ovoce, oříšky a tak...

:-)Jani, to neobjednáš, musíš si pro to skáknout do Lídlu (nebo poslat posla :-D )....a myslím, že každý kus stojí těch 69,9 kč, nejsou tam rozdíly.

Cathleen, to je super:-O, jenže nevím, jak bych to objednala. Je tam jeden kus cca kč, ale jak mám kliknout na ten, co bych chtěla:-O

Pro všechny, kdo budou letos dělat zmrzky:-!:-!:-!
Od zítřka je v Lídlu akce na silikonové formy a formičky :-)http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/ind...
.....ty prostřední - mušličky a citrónky - budou určo vhodné i na výrobu čokobonbónů http://www.toprecepty.cz/recept/11637-domaci-bonbo...
.....a ty vrchní, ty jsou asi na výrobu ledových skleniček?:-O:yes:

Já mám ten levnější typ - namrazovací nádoba. Je tam ten problém, že pokud dáte do zmrzlinovače nevychlazenou směs, tak ji nazmrazíte, protože ten namražený gel to nezvládne. Příště bych si koupila určitě ten dražší, co se namrazovat nemusí.;-)

Máme doma už rok tenhle : http://www.elektro-partner.cz/vyrobnik-zmrzliny-do... a jsme s ním maximálně spokojení, koupila bych ho znovu.
Pokud bys chtěla levnější, musíš počítat s tím, že budeš muset dopředu v mrazáku namrazit tu chladící nádobu (namrazíš vlastně gel v dvojité stěně nádoby a ten pak zmrzlinu vychladí.)
U těch dražších typů, jako je můj, nic namrazovat nemusíš. Mají svůj vlastní kompresor a zmrzku tak vlastně můžeš mít kdykoliv si vzpomeneš:-))

Dobrý den, prosila bych o radu a zlušenosti při výběru výrobníku zmrzliny.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek