Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivový olej

Vašku, si úprimný a sympatický. :-K

;-( To víš, Vašíku, když jsou suroviny drahé (a to bylo patřičně zdůrazněno), tak se s nimi musí šetřit. Z večeře mohli jít rovnou do hospůdky, aby se najedli, nebo tu bagetu sebou do kabely.
Také jsem marně hledala tu předvedenou flákotu z býka - ale asi byl býček tak mlaďounký, přímo telecí miminko, že se pořádný plátek masa tak scvrkl, byl jistě plný vody místo svaloviny. HIHIHI

Už jsem se nechtěl vracet. Ale o "Prostírání" to není. Čím dál tím víc přicházím na chuť "Babicovým dobrotám" a dnes se opravdu těším. Vypadá to, že budou jídla podle mého GUSTA. HI HI.Zvláště na ty kolena jsem zvědavej, ale i omajdu. To chlapi taky rádi.hi hi.Václav

Vašku, máš recht. Já během pořadu vždycky odbíhám k plotně, protože chystám večeři, takže to vidím po kouskách. S Tvým názorem souhlasím, napsal jsi to hezky pravdivě od srdce ;-):yes::yes::-*

Vašku, super :yes: Nepozerala som to celé, ale s tvojim názorom súhlasím :yes::-D

:-))Vašíku :yes::yes::yes::yes::-D

Jsem asi posera. To prostírání mne nazdvedlo tak, že jsem si nedovolil zapnout PC ( Bylo mi vnuceno nevyjadřovat se) abych se neukázal v mém horším světle než ve skutečnosti jsem. Na paní Zdenku jsem si nějal zvykl a začalo mi jí bej víceméně líto. Vždyť když se chovala jako Brouk Pytlík, všechny od sebe odpuzovala a musela čekat, že jí to někdo vrátí. Tím spíše jsem se těšil na toho mladýho (Fandím mládí. je to naše budoucnost, když to vyjde). Zprvu jsem byl nadčený, ale postupně jsem ochladal. Když jsem se zaposlouchal do jeho vyjadřování, lezll všem kamsi, když se vyjadřoval veřejně a falešně pomlouval, když to nebylo slyšet. A vrchot mi dodalo, když se chválilo a zase zveličovali suroviny dovozové, DRAHÉ, nedostupné všude ! A ty názvy. B,Němcová se v hrobě obrací. Vytahování . !! např. "Ciabata"=italský chléb,- všicni padli na zadek(najděte si co to je),pravá italská ukuchtěná , v restauraci na kraji Prahy(sám řekl čerstvá)U náskaždý snadno udělá a nemusí mít ani DP, "Mozarella"- jediná možná z bizóna.(ostatní jsou póvl), Ne že by nebyla dobrá třeba na pize, ale rovnou jedině z bizöna, jinak FUJ. A vrchol pro mne bylo předvedení cca 3-4 kg fláku krásného hovězího z argentinského býka,(odhaduji v ceně 1500 Kč) uříznutí a předvedení stolovníkům 5.ks pořádných stejků,udělání 3 ks) a pak na talíři se krčili 2-3 plátečky masíka a 3 půlměsíčky amerických brambor z Vysočiny a perfektímy kusy pravé italslé, nebo šumky ze Španělska. SNOBSTVÍ A NIC VÍC. To jsem neunesl./ješeě, že mi bylo zakázáno včera zapnout PC- břinklo by mně/ Jsem rád, že jsem normální chlap z pohraničí a chutná mi bůček, krkovice, kuře,tavený sýr, Niva(ani nemusí bejt z Francie reokford- afrodisiakum). Stačí, když mi žena udělá ke kafi české buchty, a místo schánění všech těch různých druhů salátů,čekanek, čerstvých ústřic, si dám naší okurku, salát, švestkovej kompot a místo lanýžů za 10000,- si dám žampion, hlívu a houby z našeich jihočeských lesů. Ďasa si dám, ale stačí mi i kapr=rochně, amur, štika, pstruh. Rád ochutnám cokoliv, ale NESNESU, když něco náhodou ocutnám )A RÁD),napíšu to a nebo řeknu s hrubkama, předvádět to jako můj běžný životní styl. Promiňte mi upřímnost a možná, že jsem někoho rozlobil. ALE JSEM UŽ TAKOVÝ. K tomuto pořadu už se nikdy vyjadřovat nebudu a ani nechci. Jen jsem tím chtěl ukázat na neupřímnost, která v naší společnosti je, jaké uznáváme hodnoty, a to je opravdu SMUTNÉ. Omlouvám se.Tím více si vážím, že jsem mezi VÁMI, mými přáteli a kamarády z TOPEK. Václav.

Dnes byla vyloženě milá...já bych tedy asi nedokázala polknout tu slizkou ústřici...připomíná mi to syrový bílek z vajíčka :-S:-8 Jinak bych si pochutnala na všem :-p

Ahojky, tak jak se vám dnes líbila Zdena v Prostřeno?
Bylo vidět, že to má zmáknuté a dobře promyšlené, ale vařit něco, o čem vím, že někdo z hostů vůbec nejí, a ještě si pochválit, že sama to má ráda, to se mi nelíbí.
Určitě jídelníčky museli všichni sestavit před započetím soutěže,a pak už to nelze měnit, ale asi by se nic nestalo, kdyby pro ty, kdo nejí ryby, udělala něco jiného.
Jinak se mi jídelníček i úprava líbily, ochutnala bych. ;-)

...hlavne, že sú z lásky...

magdalenko - raději nějaké sleďové řezy v rajské omáčce a zelenině :-p:-p;-)

Ilon, takže olejovky ani darované z lásky ti nevoňajú?
Ja som nie háklivá, šrotujem všetko...a to sádlo iba na tenko mažem...a kopec paradajok a cibule...

Ještě jeden příspěvek sem vložím. Mrkla jsem včera na "Prostřeno" - nesmíte to brát vážně - je to přece jen dobře sestřihaná "komedie". Mimochodem, tato paní Zdenka - nemá ani pořádné vzdělání, její několika denní kurzy, které absolvovala jsou více méně k smíchu. Kdyby měla VŠCHT nebo Přírodovědu - beru její názory - ale toto, to je jen její ostuda :-D
http://www.gastroucitel.cz/lektori/mgr-zdena-mahdi...

magdalenko - já sádlo miluji - ale nesmím, ani ne tak kvůli postavě ;-), ale je mi prostě z něho těžko. Jinak co se týká besedy o tucích, na oliv. olej jsem si zvykala 4 roky - musela jsem, neboť mi při "velkém" hubnutí klesl i ten zdravý cholesterol (což je velmi špatné, neodbourává se pak nezdravý cholesterol)a dostala jsem nakázáno od lékaře doplnit tuky (právě oliv. olejem). Zprvu jsem myslela, že to nepřežiju a jak mnozí zde, i já jsem oliv. olej vyhodila. Představa, že to musím polknout ve mne vzbuzovala vzpomínky z ranného dětství, kdy nám pod "pohrůžkou" trestu byl nalíván ve školce rybí tuk na lžičku - a já jsem jej musela sníst i v polévce, do které jsem ho vylila. HNUS fialový :-D Dalo by se říci, že ryby miluji, ale nesmím je cítit - olejovky ..., sníst ale ihned zlikvidovat vše, kde ležely, okamžitě do pusy mentolovou žvýkačku :-S - toť následek z dětství :-D
Sádlo nezatracuji, ale nesmí se to s jeho konzumací přehánět - když ale vidíme, jak se lidé nacpávají bůčky, krkovicemi, kachnou, husou - je těch živočišných tuků přece jen moc - takže sníst živočišný tuk a pak šup na procházku svižnou chůzí alespoň na 2 hodinky :-)a k masu stejnou hmotnost zeleniny, jako mělo maso a samozřejmě bez přílohy ;-) Pak je vše jakžtakž v pořádku.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek