Letem jídelním světem: Slavný louisianský sendvič s rajčaty, majonézou a rostbífem je skvělou rychlou večeří pro každého
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám. Polievku som varila ako magdalenka, z…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 2 hodinami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
25. 3. 2010 17:38
Ořechový nikdy neochutnám (kvůli alergii...).
25. 3. 2010 17:31
25. 3. 2010 17:30
A k té paní z pořadu - psala jsem o ní do pokecu hned v pondělí, to mě hnula žlučí prvně. Je to obyčejná snobka, která kazí ostatním týden...
25. 3. 2010 17:24
25. 3. 2010 17:23
U nás beží v TV podobný program, (varenie, pohostenie, hodnotenie) a ja sa na to nemôžem pozerať. Je to des, čo všetko sú isté typy spraviť kvôli peniazom, alebo majú exhibicionistické sklony?
25. 3. 2010 17:03
Ja osobne nepoužívam na varenie masť. Odkedy mal otecko, ešte som bola doma, infarkt a zistili mu nadbytok živočíšnych bielkovín, prešli same doma na olej a upustili od bravčového mäsa, a vôbec mäsa tučného. A ja som si zvykla, je to oveľa ľahšie stravovanie , ale čo mi Vašek poslal recept na vytopenie masti zo slaniny v DP, tak som to 2x skúsila a chlieb s masťou a cibuľou mi chutil , ako píše Paprička
Nech si každý používa, čo chce.
Na varenie používam repkový alebo slnečnicový olej, má vyšší bod prepálenia. Olivový olej používam len surový na šaláty. A posledný rok, odkedy mi doniesla kamoška z Rakúska, používam na šaláty aj tekvicový olej. Má trocha zvláštnu chuť, ale je to vec zvyku.
Jarka, teraz ma napadlo, že tekvicový olej by bol veľmi dobrý manželovi po infarkte. Nie na varenie, používa sa surový, buď do šalátu alebo len lyžicou rovno do úst.
Mäso uprednostňujem hydinové a rybacie, a vôbec nie z finančných dôvodov, proste tak to cítim a tak nám to vyhovuje. Ale šunka na Veľkú noc a údené do kapustnice na Vianoce je klasika
Jeme veľa strukovín a zeleniny, ale zase je to moje presvedčenie a kto sa stravuje inak, je to jeho vec, každý je za seba zodpovedný sám. Aj keď úplne súhlasím s Jarkou, niekedy treba prehodnotiť stravovanie chuť-nechuť.
Mnoho ľudí reaguje tak, ako spomínaná pani Hanička, čo nie je drahé, nie je dobré a pohŕdajú tým. Stretla som sa s tým neraz.
25. 3. 2010 16:25
25. 3. 2010 16:19
25. 3. 2010 14:52
25. 3. 2010 14:42
25. 3. 2010 14:23
25. 3. 2010 14:15
25. 3. 2010 13:56
25. 3. 2010 13:10
Na radu zdejších kuchařek jsem začala používat spoustu věcí, o kterých jsem před tím neměla ani tušení, že existují. Jsem TOPkám hodně vděčná, protože mi dost rozšiřují obzory a to nejen ty kuchařské. Např. rostlinnou šlehačku. Už od názvu a po přečtení složení mi nebyla moc sympatická, ale když jsem z normální šlehačky 2 x utloukla máslo, tak mi byla dobrá a žasla jsem, jak se hezky našlehala a držela. Chuťově si nikdo nestěžoval. btw. v kupovaných zákuscích jsou kromně renomovaných cukráren většinou všude rostlinné tuky a rostlinné šlehačky.
25. 3. 2010 13:02
Předchozí 1 2 3 4 5 Další