Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivový olej

Olej x sádlo - nevím už kde, ale četla jsem vyjádření odborníků, že na smažení je lepší sádlo (kdo může) než olej, protože se tak nepřepaluje.
Ale kdo má těm odborníkům věřit....
Jednou jsou vajíčka zdravá, podruhé škodlivá, s mlékem a se sýry, dokonce i s čokoládou je to také tak. Snad jen názory na rafinovaný cukr se nemění.
Tak potom nevím, čemu věřit a co si vybrat. :-!:-!:-!

;-) yanull - a hodně cibule na ten chleba se sádlem - to je dobrota.
Nebo chleba s máslem a na něj plátečky česneku - óóó mňam !!!
:-p:-))

Jo, tak nad paní Zdenou taky žasnu...
Pro zdravého člověka je asi používání oleje zbytečné, ale třeba můj muž má po infarktu přísně zakázané veškeré živočišné tuky. Takže mi nic jiného nezbývá než přehodnotit způsob vaření. Chuť-nechuť :-8:-/

Názory paní Zdenky mě nadzvedávají ze židle. Zřejmě si neuvědomuje, že zde není jako kontrolor, ale jako host. Svou kritikou hostitele přímo uráží. Jsem zvědavá co v pátek předvede.

Přidávám se k vám "sádelňákům" na dobré sádlo nedám dopustit, bez něj si neumím představit vaření, dokonce už i doktoři přišli na to, že je lidskému tělu bližší než umělé tuky. Co bych o tom dlouze psala, přečtěte si přílohu :-(( a půjdete si namazat chleba se sádlem ;-):-)

Václave, naprosto s tebou souhlasím. :yes: Jsem tolerantní člověk, ale kontrolorka Hanička z televizního pořadu Prostírání mě zvedá ze židle. To, že kritizuje technologii přípravy jídel, tak budiž - deformace povolání. Ale že o jídle říká fuj a o kuřecím mase a taveném sýrů, že je to něco podřadného jenom proto, že uvedené suroviny jsou cenově dostupné, tak za to ji přímo nenávidím. S takovým pohrdavým člověkem jsem se ještě nesetkala. Včerejší polévka ji nejdřív chutnala. Říkala, že je výborná :-)). Ale když zjistila, že je tam tavený sýr, tak opět měla frňák nahoře. Jenom hlupák a ubožák dělá ze sebe hogo-fogo

Magdalenko a Sodovko, opravdu jsem rád, že jsem se svým názorem nezůstal sám, ale říci jsem to musel. Ve svém věku nemám zapotřebí předvádět to co třeba v pořadu"Prostírání" jedna ze současných soutěžících. Neodsuzuji nikoho,kdo nekupije jen nejdraší maso(Možná je rád, že vůbec nějaké někdy má)Nemyslím si že drůbeží(kuře,) je póvl. Já taky raději mám bůček, nebo krkovičku, ale drůbeží je dietní a má své místo v kuchyni i na našem stolu. Možná, že panička jedna domejšlivá si neumí přišít ani knoflík. Kdo zesměšňuje druhé pro jeho horší sociální situasi, nebo nezkušenost v určitém oboru si zaslouží ode mne to největší opovržení. Když už nehodlám nikomu pomoct a upřímně poradit, tak ať raději drží pusu. Václav.

Možná, že je olivový olej zdravý, ale mám takový pocit, že je to spíš takový hit - móda. V televizi vidím, jak všichni vaří jenom na olivovém oleji. Mně ale olivový olej smrdí a jeho pachuť nesnesu. Jednou jsem měla panenský olivový olej, ale dala jsem ho sousedce, protože ho u nás nikdo nechtěl. Kamarádka chodí k doktorovi - k odborníkovi na výživu a ten ji řekl, že pro dospělého člověka je nejzdravější sádlo.;-) Vepřové sádlo je údajně zdravější než slunečnicový olej. Ten kdo má zvýšený cholesterol, tak by měl používat řepkový olej! :yes:

Vašku, asi sme príbuzní...máme k tomu oliváču totožný vzťah...:-))

Ještě mám takovou malou poznámečku k Olivovému oleji. Máme moc dobro známou v Chorvacku(Provdanou tam Češku), která provozuje s manželem pension a moje dcerka tam rok co rok jezdí. Má tam zajištěno vše a cena je pro ní velice výhodná. Ta rodina má mimo jiné(malou viničku,ovoce,zeleninu atd) i pár stromů olivovníků a tak si vyrábí i SUPR PANENSKEJ olej po starém domácím způsobu. DCERKA VŽDY NĚJAKOU TU LAHVIČKU TAKY DOSTANE A NĚJAKOU MENŠÍ MI DÁVÁ. Musím přiznat,že ho nedávám ani do salátu. Je opravdu jeden z nejkvalitnějších lisovaných za studena a opravdu ten PRVNÍ, ale JE VELICE AROMATICKÝ PO OLIVÁCH a jak jsem psal, já ho v jídle - MIMO salátu nemusím. Tak si ho občas dávám po ránu jako v Řecku, Chorvacku, Itálii, Španělsku atd. malou lžičku po ránu. Tak ho mohu a dělá mi dobře. Ala jiný člověk, jiná chuť. Václav.

Paprička, bola som blbá...:-DTo som bola úplne slepá a blbá, mladá a snažila som sa ho zaviesť v rodine. Teraz ho používam len na šaláty, ale mi beztak nechutí, aj keď je hyper super dobrý...(aj drahý)

Magdalenko - do bublaniny bych ho asi taky nedávala :-D:-D. Ale když do něj naložíš steaky, tak budou za 1-2 nádherně křehké:-p:-p nebo spolu s kořením naložíš masíčko na čínu, tak to podle mně nemůže být tím "aroma" ani cítit. Nechci tu dělat agitku - nejsem dealer, ale zatím si u nás nikdo nestěžoval, že by z jídla byl cítit.
Ale říká se, že kolik lidí, tolik chutí. Takže každý ať si jí, co chce ;-)

vybusna - no navnadila jsi mě hodně, myslím, že půjdu na nákup ;-):-p:yes:

Paprička, ja milujem olivy a neznášam olivový olej. (Kedysi som ho dala nedopatrením do bublaniny. To bolo...)

damy, ja vam olej s maslovou chutou a vonou vrele doporucujem v nemecku maju tento. Ma 82 kcal na 10ml. Je to 0,5 litra a stoji tak okolo 6 eur. Ale poznam tiez fakt vynikajuci, je este lepsi ako tento nemecky...ale je aj dost drahy...a ten sa da objednat tu na tychto strankach
http://www.eurofit-trading.eu/main.php?id=fitol&ja..., ale skutocne je uzasny...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek