Dny Marianne přinášejí pestrou paletu slev. Výhodně nakoupíte třeba kuchařky, ale i pomocníky do kuchyně
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám. Polievku som varila ako magdalenka, z…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
23. 3. 2010 11:24
23. 3. 2010 11:07
23. 3. 2010 10:58
S levnými olivovými oleji mám já osobně problém. Nevím jestli psychický nebo jiný, ale vím, že je to tak "třeťák" až "čtvrťák" a jak píše Výbušná, v tom případě je lepší chutnější a kvalitnější slunečnicový olej. A cenově to bude možná ještě levnější.
Jinak olej s máslovou chutí taky neznám. Výbušná, to kupuješ v Německu nebo se to dá sehnat i v ČR?
23. 3. 2010 10:49
Výbušná olej s máslovou chutí neznám , ten by se mi hodil, musím se po něm podívat.
Stejně tak se musím podívat po tom ořechovém, ten by nám chutnal určitě
23. 3. 2010 10:47
23. 3. 2010 09:59
23. 3. 2010 09:21
23. 3. 2010 09:13
A např. do polévek dávám často oliv.olej s máslem dohromady.
23. 3. 2010 08:58
Jinak jsem vyzkoušela i lacinější olivový z Tesca - nechutnal mi a pak jsem jiistila, že je vyrobený z nějakých pokrutin, teda ze zbytků, ale teda už nikdy
23. 3. 2010 08:51
ten drahsi do salatov...boze ten je absolutne uzasny...mne prave ta jeho vona nevadi...cim vonavejsi tym si myslim, ze je lepsi...si pamatam ked raz varil u oliviera nejaky talian, tak ten olivovy olej skusal tak, ze si ho nakvapkal na ruky, posuchal a tak ho ovoniaval. Ale zase je pravda, ze do knedlikov a buchiet a pod. olivovy nedavam, davam repkovy lisovany za studena. no a tam kde ma ist maslo, tak davam repkovy z maslovou chutou. ten pouzivam fakt, ako rozpustene maslo a nikto si nestazuje. Ja mam vlastne doma taky samostatny kos, kde mam vyslovene len flasky s olejom...a vsetky intenzivne pouzivam. Moja mamka ta tiez pouziva to o com si mysli, ze je olej..to co spominala bibi...nejdem jej vytlct z hlavy, ze to uz kvalitny slnecnicovy je tisic raz lepsi a zdravsi...a co som sa jej nanosila kvalitnych olivovych...nie ..ona to pouzivat nebude, pretoze jej *smrdi* . fakt je to vec zvyku. a este...ako pouzivam vyhradne kvalitne oleje, muzovi klesol cholesterol a ja aj ked som *nadcent* , tak pri vysetreniach nevychadzaju pri mne z uzasu, pretoze cukor mam v norme, cholesterol v normle a normalny krvny tlak...hoci ja ten olivovy az tak pre seba nepouzivam...ja skor ten repkovy.
23. 3. 2010 07:57
Od té doby, co jsem ho začala používat při vaření místo sádla a ostatních olejů, tak manželovi klesnul krevní tlak. Nemohu tvrdit, že je to jenom tím, ale myslím, že je to jedna část úspěchu.
btw. ... mně nepřijde hořký. On má typicky olivovou chuť. Myslím, že komu chutnají olivy, tomu chutná olivový olej.
23. 3. 2010 07:43
22. 3. 2010 21:11
Jak radí žížala, nejlepší je zvykat si postupně .
22. 3. 2010 19:26
22. 3. 2010 13:20
Defektní chutě:
Octová - způsobená špatným skladováním oliv, kdy dochází ke vzniku kyseliny octové, octanu ethylnatého a ethanolu.
Plesnivá - chuť oleje získaného z plodů napadených houbami a kvasinkami, příčinou je dlouhé skladování ve vlhku.
Kovová - typická pro oleje, které byly během výroby v příliš dlouhém kontaktu s kovovým povrchem strojů.
Zatuchlá - příznačná pro oleje vyrobené z oliv, které byly dlouho skladovány a u nichž se vyskytly projevy fermentace.
Žluklá - typická pro všechny tuky, které při dlouhém pobytu na vzduchu začínají oxidovat.
Ostrá - pálivá chuť typická pro oleje vyrobené na začátku sklizně.
Vodová - následek dlouhého kontaktu oleje s vodou
Předchozí 1 2 3 4 5 Další