Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivový olej

U olivového oleje nejde o to, z ČEHO, ale JAK je zpracovaný. Právě to, že má v názvu "Sansa" a je v plastové láhvi, je důkazem nejhorší kvality.

..Peto.., já teda kupuju oba, jak normální na smažení a podobně, tak olivový na veškeré vaření a mám s ním báječné zkušenosti a ani ljiný nekupuji;-)Nemá žádnou pachuť, je jemný, v umělé lahvi 1 litr OLIO di Sansa od Vitae d´oro. olej je zpracovaný přímo z oliv. Možná si natrefila na jako olivový tvářící se olej a je z nějakých náhražek, proto ta chuť. Je lepší přečíst si složení, dneska se vyrábí ledacos jako olivový olej. Tak hodně štěstí při hledání toho pravého;-)

Čím kvalitnější olej, tím výraznější aroma a chuť. Já rodinu zvykám postupně a proces ještě úplně neskončil ;-):-8

Zdravím všechny fandy Topreceptů. Chtěla bych Vás poprosit o radu či názor.
Můj "problém" spočívá v olivovém oleji, vždy jsme kupovali levnější olivový olej v plastové lahvi a nikdy s ním nebyl problém, jednou jsme si ale řekli, že se "rozšoupnem" a vzali olej ve skle z trochu vyšší cenové kategorie. Bohužel když jsme ho použili do salátu měl nepříjemně hořkou chuť. Chci se tedy zeptat jestli je jiná (výraznější až nahořklá) chuť u dražších typů běžná nebo jestli jsme koupili nějaký "blaf"..
Děkuju za případné odpovědi a přeju hezký den ;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek