Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prdopeč

Kynuté těsto jsem jednou udělala špatně, když jsem poprvé dělala knedlík za komunistů a nebyl v obchodě. Vlastně se mi i povedl, jen jsem dala hodně droždí a byl tím cítit. Pak vždy jen odhadem, učila mne Slovenka z Kalinova a musím říct, pak už vždy super;-). Dnes mám pekárnu, hodně moc to práci usnadní, jenže už to nějak nejde odhadem;-)

Lemel, to je super. Chybami se člověk učí, je dobře, že ses do toho pustila. Gratuluju ;-):-K

Vypadá to, že ještě chvíli budu trénovat s kynutým těstem a za chvíli už to bude eňo ňuňo :-!:-)

Díky za rady

Hello já ani DP nemám, takže dělám kynuté těsto jedině ručmo, podle mně to není nic složitého, je to rychlejší než všechna ostatní těsta, když kyne můžu dělat něco jiného;-)

Kvasnice se práškem do pečiva nahradit nedají, ale mám recepty, kde se ke kvasnicím prášek do pečiva ještě přidává. Ohledně toho zpracování těsta - já jsem taková stará škola... domácí pekárnu mám, ale pokud chci mít kynuté těsto perfektní, tak si smíchám ingredience vařečkou a pak ho zadělávám rukou. Ta teplá ruka (v dnešní době nahrazená nahříváním v pekárně) je to, co těstu pomůže.

Ja som desaťročia robila cesto v robote, teraz používam aj pekáreň. Rukou nikdy tak cesto sa nevypracuje ako to urobí stroj, chýba nám sila:-D:-D

Já jsem s kynutým těstem taky nekamarádila, dokud jsem neměla DP. Jinak můžeš očůrat kynuté těsto přípravkem Kynuté těsto expres od Dr. Oetkera viz. fotka u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/8955-krehoucke-sla....

Lemel, kynuté těsto nijak neokabátíš ! Pokud mu nedáš co potřebuje a nezacházíš s ním jako s miminkem, zle se ti odmění a bude nechutné.:-(

Kynuté těsto chce trochu zkušeností, to je pravda. Nejlepší kynuté je z pekárny. Já jsem s kynutým těstem neměla problémy, matka nás v tomto směru docela cepovala, ale tak krásné těsto jako z pekárny v ruce nedokážu. Je to tím, že pekárna nahřívá na přesnou teplotu a hněte natolik důkladně, že těstíčko je jemné a hladké ;-)

Já se ptám proto, protože se nekamarádim s kynutým těstem, tak jsem to chtěla nějak to kynutí očůrat o koukám, že to nejde :-S

Droždí se může nahradit sušeným droždím ;-)

Děkuji za radu. Už jsem zase o kousek chytřejší ;-)

To určitě ne. Prášek do pečiva se dá nahradit jedlou sodou. V některých receptech, které se klasicky dělají s droždím, je prášek do pečiva, ale ještě je tam jako kypřidlo použité něco jiného - tvaroh, zakysaná smetana apod. Aby měl prášek do pečiva stejnou účinnost, muselo by se ho dát hodně a to už se projeví na chuti, někoho po větším množství pálí žáha.

Ahoj, potřebovala bych poradit. Dá se všude místo droždí dát kypřící prášek do pečiva?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek