Otestovali jsme pražské prodejny chlebíčků: Našli jsme okoralou veku i fantastický výrobek za 40 korun
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 10 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 15 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: https://www.youtube.com/watch?v=390egu…“ Nadja, před 10 hodinami
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 12 hodinami
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 13 hodinami
7. 7. 2014 06:17
http://www.info.sk/sprava/38017/melon-by-sme-mali-...
19. 5. 2014 21:56
VELMI ZAJÍMAVÉ !! - Bobkový list
OČISTA OD SOLÍ pomocí bobkového listu
„Jeho podstata je horká a suchá. Má schopnost rozpouštět a drobit. Rozpouští kámen a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny“. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu.
Pro naše účely připravujeme odvar bobkového listu následujícím způsobem:
5 g bobkového listu dáme do 300 ml vody a po dobu pěti minut vaříme a pak necháme odstát v termosce. Odvar slijeme a v průběhu dne malými doušky pijeme. Není možné vypít celé
množství najednou, protože by mohlo dojít ke zhoršení potíží. Celou tuto proceduru opakujeme tři dny po sobě. Po týdnu ji pak můžete zopakovat.
Nedivte se, jestliže se objeví vylučování růžově zabarvené moči, k němuž může docházet i každé půl hodiny. Jde o to, že se soli začnou tak rychle rozpouštět, že močový měchýř dráždí.
Přesvědčit se o tom, že se soli skutečně dobře rozpouštějí, je možné za jeden až dva týdny.
Jestliže jste měli nepohyblivé nebo bolestivé klouby nebo jste trpěli bolestmi závislými na počasí, pak se přesvědčíte, že bolesti mizí a pohyblivost se zlepšuje.
Natalie Nikolajevna, 47 let, Moskva
Bobkový list jsem pila pětkrát a osteochondróza krční páteře prakticky zmizela.
14. 5. 2014 19:00
etikoterapie_-_duchovni_pricina_choroby.doc
14. 5. 2014 18:37
Mne kolem cibule snad nic nepřekvapí. Už léta totiž běžně používám a šířím recept naši příbuzné - stařenky z Vidče.
Do hrnku na kafe půlku větší, nebo jednu celou menší, ale rovněž
na půlky rozkrojenou cibuli zalit čistou vařicí vodou.
Po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" můžeme vyndat a až voda
trochu vychladne, po troškách třeba i 2-3 hodiny v jednom kuse
ho budeme moci bez obav popíjet.
Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach. Užasně
rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i průdušky, zmírní rýmu,
zlepší dýchaní. Urychlí, ale i vyléčení případného zánětu hlasivek.
Ale pozor, žádný med, žádný cukr, žadné další ohřívání či vaření.
Pít vždy jen a jen vlažný, čerstvý, tedy právě zchladlý přeliv a nic dalšího do něho už nepřidávat
Až po letech jsem se se zadostiučiněním dočetl, že vědci
zkoumající silice cibule zjistili, že po jejím rozkrojeni nalezli jejich
změřitelné stopy ještě i za 10 cm cihlovou zdi.
Mluví to jasně o její výjimečné agresivitě, ale asi i o celkové síle
a účinnosti pronikat úplně vším. Hlavně však, zkuste i vy bez obav
recept naší staré bylinářky z Vidče. Je jí už přes 100let.
Mně je už 72 let a tento jednoduchý, navíc velmi levný, kdykoliv
a komukoliv dostupný recept u mě už přes 60 let pokaždé
bezvadně, rychle a přitom bezpečně zafunguje.
14. 5. 2014 18:35
http://slunecnyzivot.cz/2013/05/jak-na-ruzne-nemoc...
27. 4. 2014 08:07
Salátové okurky nejen dobře chutnají, ale mají i skvělé účinky na naše tělo. Kromě toho mají i praktické využití. Co všechno tenhle zelený zázrak dokáže?
Není žádnou novinkou, že ovoce a zelenina dokážou úplné zázraky a mají skvělý vliv na naše tělo. Do soupisu zázračných plodů patří jednoznačně salátová okurka. Rozhodně by vám neměla doma chybět. Jaké v sobě skrývá kouzlo a na co všechno se dá použít? 1. Na krásu: Okurka má podobné účinky jako aloe vera. S pletí dělá doslova zázraky. Pomáhá ji regenerovat, hydratovat, vyživovat, zklidňuje ji, omlazuje a vyhlazuje drobné vrásky kolem očí. Obsah křemíků a dalších minerálních látek napomáhá hojení kůže a zpevnění nehtů. Vylisovaná okurková šťáva zabírá na ekzémy, lupénku, kopřivku nebo akné. 2. Na oteklé oči: Účinky okurky na oteklé oči jsou už dávno známé. Po probdělé noci stačí přiložit na pár minut na unavené či podrážděné oči plátky této zeleniny a za chvíli nikdo nepozná, že jste špatně spali. 3. Na hubnutí a proti celulitidě: Pokud jste se rozhodli, že už je teď ten správný čas na hubnoucí kúru do plavek, zařaďte do svého jídelníčku právě okurky. Obsahují 95% vody a umí skvěle zasytit. Pokud se zároveň chcete zbavit celulitidy, potírejte si problémové partie plátkem okurky. Kůže se vám zpevní.
4. Na svěží dech: Chystáte se na schůzku a nechcete protějšek odradit zápachem z úst? Dejte si do pusy na 30 vteřin plátek okurky. Látky v ní obsažené zničí nežádoucí bakterie, které zápach v ústech způsobují. 5. Proti cukrovce: Okurkou se můžete postavit i proti diabetu. Tato zelenina totiž obsahuje hormon, který tělo potřebuje k tomu, aby tvořilo inzulín. Navíc má okurka glykemický index 0, což je naprosto ideální. 6. Na vysoký tlak: Látky obsažené v okurkách, jako jsou fosfor, vápník, a draslík, pomáhají snižovat tlak. Pokud tedy trpíte vysokým tlakem, dopřávejte si pravidelně například okurkovou limonádu! 7. Proti rakovině: Jednou z nejzásadnějších předností okurky je, že pomáhá předcházet rakovině. Je vědecky dokázáno, že chrání prostatu, prsa, vaječníky, plíce i dělohu. Za tuto ochranu mohou vitamíny a protinádorové látky. 8. Proti plešatění: Okurkou můžete bojovat i proti plešatění. Látky obsažené v okurce zastavují vypadávání vlasů. 9. Na pročištění těla: Pokud se rozhodnete pro detoxikaci svého těla, okurka je tím správným nástrojem. Zbavuje organismus toxinů, ředí kyselinu močovou a čistí organismus při chřipce a nachlazení. 10. Na spáleniny: Neodhadnete-li v létě opalování a pobyt na sluníčku, sáhněte hned po okurce! Pomůže od spálenin i slunečního úpalu. 11. Na únavu: Patříte mezi ty, kterým v odpoledních hodinách dochází "šťáva" a musí si dát kafe, abyste zbytek dne vůbec přežili? Zkuste si dát salátovku! Cukry a vysoký obsah vitamínu B vás během chvilky nakopne a vydržíte být bdělí i několik dalších hodin. 12. Na zamlžené sklo: Pokud se chcete po horké koupeli podívat do zrcadla, zkuste ho před tím přetřít plátkem okurky. Zamezíte tak jeho mlžení a ještě budete mít v koupelně svěží vůni. Okurkou se dají skvěle vyleštit i vodovodní baterie. 13. Proti kocovině: Jestli chcete předejít po bujaré noci bolesti hlavy, dejte si před spaním kousek salátovky. Obsažený cukr a vitamín B doplňuje tělu živiny. Udrží tělo v rovnováze a předejdete tak nepříjemné kocovině. 14. Na boty: Potřebujete si vyleštit boty a nemáte doma zrovna krém? Vezměte slupky od okurky a boty jimi přetřete. Během chvilky vám látky obsažené v okurkách zajistí vysoký lesk. Tato metoda leštění navíc ještě odpuzuje vodu. 15. Na vrzající dveře: Nemáte po ruce přípravky, které zabrání nepříjemnému vrzání pantů? Potřete je okurkou a vrzání bude hned pryč!
27. 4. 2014 07:32
http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/pampelisko...
12. 4. 2014 03:29
12pravideldusevnihozdravi.pdf
1. 4. 2014 20:49
http://empatia.cz/pro-zdrave-telo/ocista-tela-redu...
1. 4. 2014 11:35
Když sádlo tak se škvarkama na chleby s hořčicí, cibulí i okurkou a několik půllitříků pěnivého piva. Toť chvilka nefalšovaného lidského štěstíčka.
Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných
kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je
lék našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na něj zanevřeli!
Má totiž spoustu dobrých vlastností!
Až budete péct koláč, použijte sádlo místo rostlinného tuku - kůrčička bude
krásnější a křupavější!
Že je sádlo "fuj" a dostaneme po něm infarkt?
Nesmysl!
Vědci už došli k závěru, že ti, kteří nahradili sádlo margarínem, nemají
žádnou záruku, že zemřou později než ti, kteří si čas od času sádlo dopřejí.
Proč tedy používat "náhražky", když i naše babičky dobře věděly, co je zdravé?
Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné
kyseliny a také kyselinu olejovou. Ta funguje jako pomocník při "odbourávání" vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Oproti máslu obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska vzniku infarktu
je na tom sádlo několikrát lépe než kravské máslo.
Sádlo je všestrané, dokonce i lék.
Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně mluví, jsou velmi důležité
pro zdravé kosti a mimo to posilují imunitu!
Má sice málo bílkovin, nulové množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má,
především "E", který patří k elixírům mládí.
Pokud se nechystáte sníst celou vaničku sádla, pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát!
Ovšem raději v rámci snídaně nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před fyzickou aktivitou
nebo po ní (prodlužuje se doba trávení).
Kulináři jej od nepaměti využívají při smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na něm nepřepaluje.
Kromě toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní látky, takže z hlediska
zdraví je sádlo bez diskusí lepší než rostlinné oleje! A chuťově dalece převyšuje margarín!
Každodenní péče o pleť se vyplatí.
Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické látky, není parfemované, takže
nedráždí ani citlivější pokožku.
Sádlo je mastné, takže je ideální v případě ekzematické a suché pokožky.
Zjemní ji, promastí a regeneruje. .
24. 3. 2014 11:46
50_poznatku_o_tele.ppsx
20. 3. 2014 14:53
http://slunecnyzivot.cz/2013/06/oblicej-jako-zrcad...
20. 3. 2014 12:37
http://www.mojemedicina.cz/moje-nemoc/dobra-rada/
14. 2. 2014 04:19
13. 2. 2014 17:34
Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 … 40 Další