Jak využít zbytky jídla z Vánoc? Zkuste naše tipy a ušetřete!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ mika59, před 4 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„magdalenka: Vybrala jsem až tři! Ty s listovím, nebudu…“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Ahoj, dnes som nevarila - ázijské bistro vypomohlo, zajtra…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Veronika.Hrozna: mám - https://www.toprecepty.cz/recept…“ magdalenka, před 2 hodinami
21. 6. 2013 11:50
21. 6. 2013 11:47
21. 6. 2013 11:43
21. 6. 2013 11:40
21. 6. 2013 11:36
V diskuzi šlo o to, že si skutečně Evropa z nás dělá odpadní žumpu na potraviny, to fakt nemáme zapotřebí. Nebylo dřív všechno v pořádku, jasně že ne. Teď ale taky není. já osobně za "blbého totáče"směla jezdit každoročně do lázní Košumberk, kde mi zadarmo léčili hrbatý záda. Dnes si ani neškrtnu, neb z invaliďáku na to prostě nemám. Když se ucházím v 58 letech už 3 roky o jakoukoli práci, slyším stejnou písničku: buďte ráda, že máte ZATÍM aspoň invaliďák. Super ne?
Jsem ráda, že mladí mohou jet kamkoli bez omezení, že lze i dostat zboží, pokud na to máme. Jenže každý na vycestování nemá a ani si nemůže koupit, co by chtěl. Ve všem je prostě něco. a že dnešní doba zaznamenává nedostatek úcty k seniorům, je pravda také. Jenže nebýt těch seniorů, nejsme tam, kde jsme.
21. 6. 2013 11:30
Andrejko, ona Eliza neuráží, jen napsala svůj názor, který já akceptuji, ano jsou lidé, kteří jsou věkem staří a nikdo se nechce o ně starat, že, A co děti, pokud jsou, pokud né, tak se vždy dá domluvit dát seniora do nějakého, né, ústavu, ale do zařízení, kde ten náš milý senior bude mít pohodu a bude čekat na naše návštěvy-pravidelné, vím, co píšu a říkám
21. 6. 2013 11:21
21. 6. 2013 11:03
21. 6. 2013 10:50
21. 6. 2013 10:41
21. 6. 2013 10:11
21. 6. 2013 08:44
21. 6. 2013 06:48
Nejsem pro návrat, ale pro slušnost, aby se k nám nevozil odpad, který by si v domovské republice nikdo nedovolil hodit ani prasatům. A staří lidé, kteří jsou na tom hůř než já, a to i finančně, holt musej v nejbližším marketu koupit, co se jim nabídne. tohle nepovažuju za možnost volby, ale prostě musej.
Nejvíc mě štve, že socialismus odsuzujou mladí lidé, kteří ho nezažili a vlastně jen papouškujou, co slyšej okolo. Nebylo vše špatné, nakonec jsem pro pokrok, ale občas se máme opravdu hůř než kdysi. Hlavně senioři a invalidé.
21. 6. 2013 05:49
21. 6. 2013 04:13
Vím, že ještě pro někoho existuje stavovská čest a myslí to s námi dobře, ale kdo má čas jezdit nakupovat v okruhu mnoha kilometrů, jednou k řezníkovi, podruhé do pekárny? A vůbec mi nepřijde normální, aby si lidé, kteří poctivě dělají, za své vydělané peníze, museli dávat pozor, co vlastně nakupují. Kdepak jsou dnes normy, které určovaly, jaké musí mít výrobek složení? Máš radost z toho, že jsou dnes weby, kdy se lidé vzájemně varují, před tím, co nemají kupovat? A co takové potraviny na pranýři? Je mi z toho boa. Mně tedy dosti vadí, že už od mala děti jedí různé šmejdy a mají z toho zdravotní problémy, protože ani v pozdějším věku je rodiče neuhlídají, co vlastně si kupují. Plácáme se v tom Eli všichni jako veverky v bubnu. Jsou nám vědomě podstrkovány "džanky", pak chodíme k doktorům, platíme za léky, kupujeme si přípravky ke zlepšení zdraví a tato spirála se stále roztáčí. Už i kvalitní pitná voda je dnes přepych.
Také si Tě vážím,hlavně za Tvé vědomosti z oblasti historie, ale to, co jsem sem vložila, na rozdíl od Tebe, za demagogický žvást opravdu nepovažuji. Dala jsem to sem vlastně jako varování a žaludek se mi obrací ze zcela jiných věcí.
A uvedu zde jeden konkrétní případ za všechny. Moje švagrová mnoho let pracovala jako ekonomka v jedné masně. Ještě za socialismu a pak i po revoluci. A byli to právě Rakušáci, kteří do té masny přijeli a byli v šoku, z jak kvalitního masa tu vyrábějí uzeniny. Pamatuji doby, kdy se šunka a šunkový salám nemusel balit do igelitu, protože z něj netekla voda,jak je tomu dnes, ale to jsem odbočila. A právě ti rakouští "experti", je v té masně začali učit, jak pomocí chemie rozpouštět kůže a další "prasárny" a přidávat je do uzenin, protože o peníze jde především, ale to je v dnešní době už pro mnohé zcela normální a to, jaké lidi trápí nemoci a v jakém věku umírají, zřejmě nikoho netrápí, protože i zdravotnická zařízení jsou byznys a vše souvisí se vším. A jestli vůbec mnozí lidé na ty kvalitní potraviny mají a nebo jsou nuceni kupovat ty "srajdy", aby se svými penězi vyšli, to už tu ani rozebírat nechci, byla by to další neveselá kapitola z naší demokratické společnosti.
P.S. A ještě, když dovolíš, jeden malý dodatek. Samozřejmě si nikdo z nás nekoupí nahnilé ovoce či zeleninu, což je na první pohled patrné. Ale už nikde nemáš napsáno, čím ty produkty byly ošetřeny a hnojeny. A poznáš, že v potravinách je posypová sůl? Já tedy ne a to je právě ten, s prominutím, "bordel", který mne doslova zvedá ze židle.
Samozřejmě je povinné mít na obalu výrobku etiketu, co vše výrobek obsahuje, sice jsou tyto údaje opravdu na čtení pouze lupou, obsah % snad pochopí každý, ale na to další abychom pomalu měli už znalosti z VŠCHT. Děkuji za Tvůj názor a věřím, že pochopíš Eli i Ty mne a i když se Ti ze socialismu obrací žaludek, jak sama píšeš, tak já si nemyslím, že vše v něm bylo špatné. Nedávno jsem slyšela výrok jednoho člověka, který řekl, že raději by stál frontu na banány než na pracáku. A i to je věc názoru.
Předchozí 1 … 23 24 25 26 27 … 40 Další