Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

RADY PRO ZDRAVÍ

Já přidám také jednu radu ;-) Pokud máte problém s křeč. žílami (záněty, bolesti)doporučuji především kvalitní vyšetření cévního lékaře (ne obvodního!!, který často na tyto problémy ordinuje antibiotika, což je ŠPATNĚ), zda není příčinou nějaká krevní porucha (genetické vyšetření krve). Dále mohu z vlastní zkušenosti doporučit konzumaci jahod, čaje z jahodového listí, pohanku ve vše podobách, čaj z pohanky a na co nenechám dopustit je Wobenzym. Je sice trochu dražší, ale vyplatí se do něj investovat. Dále PŘESTAT kouřit a používat "gumové" punčochy !!! Dalo by se říci, že punčochy jsou to nejdůležitější. Pak samozřejmě pohyb - stačí chůze, aby krev v žilách správně cirkulovala ;-) Pokud uvažujete o operaci - nemá význam, pokud se nebudete držet zmíněných rad (moje matka absolvovala 3 operace, několik sklerotizací - vždy bez efektu, neboť odmítá nosit gumové punčochy :-S)

Jikotko, kaštany se krájejí celé, i s tou hnědou slupkou, ale měly by být čerstvě posbírané, dokud se ta slupka dá krájet. Mám vyzkoušeno, jde to docela dobře.

Yanull,ty kaštany oloupat nebo krájet celé :-?:-O

Včera jsem byla požádána vložit sem radu na mazání na křečové žíly a také klouby, tudíž tak činím. ;-)
Na podzim nasbírané kaštany pokrájíme na menší kousky, dáme do skleničky a zalejeme alpou nebo nějakou levnější lihovinou, např. starorežnou, u nás se takovému pití říká obsíkačka. ;-)Prý ale může být ten první méně kvalitní produkt při pálení slivovice. Takto zalité kaštany necháme 3 týdny louhovat, poté přecedíme a pak už jen mazat, mazat, mazat. :-)

Syrovátka je dobrá i do koupele.;-)Už moje babička si dávala do vany syrovátku.:-KKdyž není,tak můžete použít šlehačku,dá vám více než kdejaké krémy na tělo.Šlehačka musí být pochopitelně tučná.;-):-K

Cathleen, díky za odkaz, už tam letím...:-K

Syrovátka je výborná na zadělání pečiva, buchty, dá se z ní vařit polévka a může se i pít jen tak;-)

Jj, kefír nahřeju, asi na 60°C (horký, ale udržíš v něm prsty) a pak scedím přes plátno.
Jakoby sýr (žervé) vznikne, když studený kefír dáš překapat přes plátno, a protože to trvá déle, nechávám překapat v lednici. A vím, že holky tam přidávají i smetanu...jukni sem na recepty http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=12765

Cathleen, jak prosím děláš ten tvaroh ty? Kdysi jsme doma dělávali nahřátím kyšky a pak přecedili. A sýr z toho je jaký?

Midlo, zrovna dnes jsem četla, že když máš ten kefír hodně hustý, dá se přecedit přes plátýnko a vznikne z toho něco jako tvaroh. Ta syrovátka prý je dobrá jako pleťová maska..:-O

:-)Chrchlíky mám už tři roky, dělám z kefíru tvaroh i "sýr", zadělávám z něj chleba i buchétky a v pití pauzu nedělám....kefír mi moc chutná, zvlášť v létě, studený, osvěží i zasytí.:yes:

Ivino, prosím tě, když máš "chrchlíky" tak dlouho, můžeš poradit jestli je opravdu nutné dělat tu destidenní pauzu? Mně to spíše láká používat jako normální kefír, než nějakou ozdravnou kůru a pít to navečer.Dnes jsem z přebytku uvařila polévku...:-)

yanull: "umele tuky nebo maslo" je hoax - neboli falešná poplašná zpráva šířená internetem. - www.hoax.cz !!! spíš bych tvůj příspěvek nechala smazat neboť v tom článku budou výmysly.

Taky máme a přemýšlela jsem jestli by nešlo z toho udělat i něco jako sýr. Nezkoušel jste to někdo?

Houbu,neboli chrchlíky mám už 5 let a kefír je opravdu výborný.Pijeme to s manželem,nevím jestli to pomáhá,ale cítím se dobře.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek