Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silikonová podložka

O krájení na silikonu jsem nepřemýšlela, to jistě ne, jen na pečení pečiva, či cukroví. Je třeba podložku nejdříve " vypálit" v troubě? Nezapáchá to při prvním použití?

Mirka (neregistrovaný/á) - no ty moje byly objednané přes net a omezení tam není žádné, 180°C by ale mělo stačit na upečení jakéhokoli pečiva, těžko na té podložce budeš péci maso (které by chtělo vyšší teplotu),ta podložka je spíš právě na pečivo.
takže podle mne by to mělo být o.k. Jinak ano, souhlas se Zdenkou - nekrájet na té podložce, nebo jen velmi!!!! opatrně a nedokrojit. Lepší je, přenést to vychladlé na prkénko a pak teprve krájet. On ten silikon je skvělý, ale když ho prořízneš, je na nic (mám i silikonový vál a tam používám na vykrajování speciální kolečko)
Asi mám jako Zdenka, pekla jsem asi při 220 °C a nic se nestalo.

Já mám podložku na pečení z Lidlu. Stála asi 70,- Kč. Ta je do všech trub a je na ní napsáno, že je do 260 st. Nesmí se na ní ale krájet.

Nemám právě žádný návod. Jen doporučená teplota, myslím do 180°C.

Mirka (neregistrovaný/á) - pokud je to podložka určená na pečení, což by mělo být napsáno v nějakém přiloženém návodu, tak určitě. Já mám 2 podložky a používám je prakticky pořád. Mám sice elektrickou troubu, ale plyn by také neměl být na závadu, máš k tomu nějaký text?

Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti se silikonovou podložkou na pečení. Dostala jsme ji jako dárek, ale nemůžu se odhodlat strčit ji do trouby.Mám plynovou troubu a nejsem si jista, jestli utrefím tu správnou teplotu a nevytáhnu pak z trouby s pečivem i jakýsi seškvařený chuchvalec. Používáte ji někdo do plynové trouby? Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek