Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jíška do zásoby

Dělám obojí, vždy to s sebou beru na chatu ať se pak nemusím zdržovat. Do té opražené mouky pak dám těsně před vařením kousek másla, vyrobím kuličku a hodím pak do jídla. Ještě jedno\" vylepšení\"- když vařím např. zeleninovou polévku, udělám nejdříve jíšku, pak dám ostatní a vařím dohromady.Každý ušetřený kastrůlek se počítá...:-))

cojaole - já dělám jíšku bez tuku. Na pánvi,jen na sucho opražím mouku do požadované barvy a po vychladnutí ji dám do sáčku od mouky. Není třeba ji skladovat v ledničce, jen s ostatní moukou ve spíži.
;-)

Díky všem za snahu:-)něco takovéhoto to bylo.A ještě prosím mirca75 jak dlouho ti to v té ledničce vydrží aniž by se to zkazilo?:-))

Cojaole:-),o mražení jíšky jsem ještě neslyšela:-O,ale já to dělám tak,že si udělám jíšky víc,dám jí do uzavíratelné sklenice a uchovávám jí v ledničce;-).Pak jen odeberu kolik je potřeba a zbytek uložím zpět do chladu;-).

Ahoj Jani - já jsem nedávno tento typ zaslechla v "Kuchařské pohotovosti" něco tam s jíškou zahušťoval jeden z kuchařů - mrkla bych na jejich stránky - myslím,že ta moderátorka povídala něco o tom, že recept se najde na jejich stránkách. On to měl v takovém "střívku" a vkládal jí do omáčky ;-) Jestli najdeš, jak na to, vlož pak odkaz sem - já jdu také pátrat ;-)

Dobrý den, zdravím všechny topreceptáře.Prosím pěkně neví někdo jak si připravit jíšku do zásoby?Někde jsem viděla či slyšela, že se dá připravit dopředu, pak zamrazit a jen házet do jídla, ale bohužel si to nepamatuji přesně.;-(

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek