Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ČERVENÁ ŘEPA

Tak je naloženo. Prosím, aby kdo se do toho pustí brat toto velice rozumně a hlavně jako orientačně. Jak jsem se zmínil, jen v naší ulici asi 10 děvčat (45 - 75 let) nakládá každá jinak a dokáže prosazovat jak nejlepší a jedinou tu svoji. To bych byl nerad. Každý má svou chuť a zná chuťě svých známých strávníků a tak ať dělá podle toho.A komu to nechutná podle něj, ať si udělá svou a ode mne nejí. Ale vězte, že niktreák světoborné to není AŽ NA TO NEPŘEDSTAVITELNÉ ZDRAVÍ, KTERÉHO JE ČERVENÁ ŘEPA NOSIČEM. / A šťáva z naložené žepy chutná i dětem/,PS:dnes jsem se ustálil na tomto receptu a vcelku jej neměním, snad jedině trochu, když mi nevyjde nálev, která jsm v množství špatně odhadl./. Neni to tak drahé, takže není moc čeho litovat, kdyby se vám to nepovedlo, ale aby to bylo tak špatné, až neknzumovatelné, tomu bych neuvěřil To by musel bejt velkej CAMPLYCH a fajnovka.Václav

To je aje bazva nápad s tím nálevem po vyjedení řepy.

Magdalenko. Díky. Ale zkoušet to nebudu. Věřím ti ale. Mám svoji metodu a už mi to jde jako když mrskáš bičem. Mám takový trojhraný napichovák , když loupu horké brambory, takže nedržím bulvu v ruce, ale napíchlou. Ihned po oloupání jí krájím do lavůrku na požadované kousky. Pak nandám do sklenic a postupuji jak jsem napsal. Již mám jednu várku. Nyní jedu k doktorům a když to zvládnu napíšu náš recept. Ahoj. Václav.

Vašku, červená repa ide krásne a jednoducho olúpať - uvariť bulvy (neodrezať za surova "chvostík", aby šťava neunikala!), zliať vriacu vodu, zaliať studenou! Pod kohútikom prilievam studenú vodu, ochladzujem horúce bulvy a rukami sťahujem šupu. Repa je horúca, voda studená - nejako sa šupa zdrcne alebo čosi také a rýchlo a krásne zlieza dole. A nefarbí. Prípadné nedostatky krásy dočistím nožom. Vyskúšaj!

Jak jsem psal, koupili jsme zase asi 4 kg červené řepy, kterou budeme nakládat již po druhé na několik etap. Vše najednou se nedá udělat a není to ani dobře pro pár zásad, které je dobré dodržet. UVEDU POZDĚJI,. Zatím mám prvou část nafocenou(jednu várku před uvařením a po uvaření nakrájenou). Dnes pokračujem v krasojízdě a pak už dám na tyto stránky pro ty co to bude zajímat,a chtějí si zlepšit zdraví po zimně a nezdravé stravě HI HI. Na což moc nedám. Hlavně, že nám chutná. To je pravda.
Zatím zásady před koupí a rady jak postupovat.:
1). Kupovat co možná nejmenší bulvičky(jsou chutnější)
2). Snažit se koupit co možná stejnou velikost, ale když to
nejde, vařit v jdenotlivých várkách přibližně stejné.
3). NEpřevařit-raději nedovařit.
4). Při loupání,odkrajování slupky používat igelitové rukavice,
nebo alespoň sáček. Šíleně to barví a z něčeho to nejde
dolů. Já používám igelit. rukavice od benzinek,kde jsou aby
se kupující neumazal. Dobré jsou i rukavice u trvalých, co
mají ženy.
5). U nás nezavařujeme(máme rádi, když řepa je křupavá a ne jak
bláto. Naskládáme do sklenic, zalijeme vroucím lákem s
konzervačním přípravkem Dr.Otekera a obrátíme na víčka.
Nikdy se nic nezkazilo.
6). !!!! UPOZORNĚNÍ.!! PO pozřetí určitého množství červené řepy
se stane při vyměšování, že máte moč a i .... s červenou
barvou !!jako od krve. NEBOJTE SE TOHO. To je notmální.
ZEJTRA , nebo ještě dnes dodám fotky a recept. LÁK JE TŘEBA OCHUTNAT, ABY JEHO CHUŤ VYHOVOVALA PŘÍMO NÁM. Někdo chce voňavou, jiný více sladkou, jiný více návinulou. Tak jak je to u lidí normální. Ale nejedlé se to snad ani udělat nedá.Ale boršč bez řepy NIC NENÍ, to snad ani nejde. A když zbude nálev po snedení kompotu, to je pro mne ta pravá lahoda. Trochu citrónové šťávy, špetka soli a led. LAHODA. Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek