Hřešte všemi smysly: Velikonoční vychytávky na večer pro dospělé
Babiččin mazanec pro Kamuna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 5 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 19 minutami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 5 hodinami
3. 4. 2010 18:25
31. 3. 2010 10:53
JanoR.Ovšem pozor,tady to těsto není jako vata - je hutnější,- ale já jsem na něj zvyklá od dětství a za jiný bych na velikonoce neměnila.
31. 3. 2010 09:40
31. 3. 2010 09:35
Tak jestli chceš zkusit,tak tady je:
Polohrubá mouka 1kg,
máslo 300g,
cukr 200g,
droždí čerstvé 50g,
mléko 1/2l,
žloutky 6ks,
špetka soli,
vanil.cukr 1ks,
citronová kůra strouhaná 1 lžíce,
muškátový ořech tak 3-4 strouhnutí.
Těsto zaděláme klasicky nebo v DP a necháme nakynout do dvojnásobného objemu.Pak ho rozdělíme na příslušný počet dílů,vypracujeme pevné bochánky a necháme v teple ještě asi 20min kynout.Pak uděláme doprostřed křížky,pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme.