Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kolik stupňů pro kynutí

Někdy je recept,že doporučují dát kynout těsto přes noc do ledničky.Kupodivu kyne dobře.

Kvasinky zabíjí teploty od 47°C.

Když nemám zrovna v kuchyni moc teplo tak zapnu troubu na ohřívání, jen na chvilinku a vypnu, pak do ní šoupnu mísu s těstem a troubu zavřu, vykyne tutově vždycky.Ale tu troubu opravdu jen zahřát aby v ní bylo tak do 25 stupnů.

Lemel zkus si napustit dřez horkou vodou, dej do něj mísu s těstem a celý dřez přikryj utěrkou..rada pokud těsto nekyne;-)

Díky :-)

Lemel:-)stačí.Dej přes něj utěrku a hlavně aby nebylo v průvanu;-).Sice ti při pokojovce bude kynout o něco déle,ale za to bude správně nakynuté;-).

Děkuji, takže stačí když je v pokoji 22°C? Já jsem se bála, že to nevykyne právě

Lemel:-) to už je opravdu trošku víc.Těsto ti vykyne i při klasické pokojové teplotě;-).

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli mi při 60°C vykyne hezky těsto a nebo je to už moc. Díky za radu

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek