Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

BOCHÁNEK M.Š.

Zdravím, Václave! Bochánky miluju! Pekla jsem na Velikonoce 4, ovšem i pro děti a vnoučata. Já si mažu máslem, žádnou Ramou, ale máslíčkem. Přeju hezký večer.:-p:-p:-p

Vašku, přesně takovýto, tedy ten spíš těžší a pěkně namazaný džemem se u nás dělal a dělá taky. A mizí přesně tak, jak to máš v té příloze, ty drobečky se taky nějak uklízej samy :-D:-D:-D

Ahoj Vácalave, už jsi se dlouho neukázal:-OTy naše faldy se vlní i když nepečeme ty tvoje úžasné bochánky.Tak parádně jsi je popsal, že člověk hned má na ně chuť:yes::yes::yes:

Vím, že už je po velikonocích a že mazance jsou většinou pasé. Ne tak úplně u nás. U nás se peče "Mazanec" říkáme "Bochánek" celoročně jako zakousnutí ke kávičce a nechce li se péci něco jiného. U nás se plátek ukrojeného bochánku maže ještě džemem, marmeládou a někdo to má rád namazané máslem a některý mlsoun si máslo ještě osladí krystalem. Pak se faldíky pěkně vlní.HI HI. Ten náš Bochánek není přímo, jak ho většinou všichni znají, to je, NADÝCHANÝ jako peříčko, ale právě naopak. Spíše by se mohl přitovnat k Biskupskému chlebíčku, takovému těžkému a vydatnému. Každému to nemusí sedět. Ale my to máme rádi. Tento recept mám od kamarádky Marie Šafaříků (bývalé spolupracovnice) a mé rodačky také z Č.B. Ona ho peče bez cukru, jen s náhradou protože její manžel má problémy s cukrem, ale buchtu taky rád. Zkuste a můžete nadávat. Ahoj Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek