Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S PRAVDOU VEN !

Naďo i ostatní ANO. SLINÍM Z TOHO JAK SI ROZUMÍME. V tom ochutnávání neznámého je ta poezie tajemnosti , jako u poznávání prvé lásky.(jestli si dokážu ještě vzpomenout HI HI).Souhlas s názorem , NEODSOUDIT NĚCO co mi nechutná a přitom to nejíst správně upravené (viz zmiňované avokádo, olivy, mořské dary, cukrový meloun, apod.)Důležité je neošlíbat se jen podle toho , A TO PLATÍ I O CHVÁLENÍ , CO NA TO KDO ŘÍKÁ, ať je to jakoliv známá celebrita . Jak se u nás říká : Z MEZKA KONĚ NEUDĚLÁŠ I KDYBY JSI HO PERLAMA KRMIL. a PROČ JSEM TO VLASTNĚ NYNÍ DĚLAL ?? Je to prosté ---- KDyž chválím recept a on mi nechutná a dál ho doporučuji, musím se ptát proč to dělá ten či onen.Snad chce udělat pouze radost - DIBŘE, A nebo , a to je horší. -- Nestálo to za nic a AŤ SE SPÁLÍ I JINÝ. tO pak není fér. Jistě si rozumíme. Váš Václav.

Vašíku, nečerti se a ochutnávej dál. Já to dělám také tak. Když objevím něco, co neznám a je to pro mne cenově přijatelné (aby mi to v případě vyhození nebylo líto), tak vyzkouším.
Píšeš o olivách - mně také nechutnaly, a dosud nechutnají olivy s peckou, zvláště černé. Ale zkusila jsem olivy plněné mandlí a v těch bych se užrala. I plněné paprikou nebo tuňákem jsou dobré.
A moje zkušenosti s jídlem nabídnutým mi na návštěvě jsou jen pozitivní. Nevěděla jsem, jak bych odmítla, tak jsem ochutnala, a od té doby je to v mých oblíbených. Jednalo se tehdy o Hermelín a další "smradlavé" sýry - v té době jsem jedla jen Eidam, teď miluji i olomoucké syrečky a Romadur.
Podobné je to i s potravinami, které jsme dříve vůbec neznali. Několikrát jsem zkoušela avokádo a vůbec nikdy mi nechutnalo, i když jsem na něj slyšela jen samou chválu. Až šikovná paní prodavačka mi poradila, jak poznám, že je zralé a tak akorát ke konzumaci. Od té doby ho miluji a mohla bych ho i několikrát týdně.
U něčeho si ale řeknu ochutnala jsem a stačilo, víckrát to nemusím. Něco bych zase ráda ochutnala, ale je to moc drahé, tak si pomyslím, že bez toho můžu žít a je vyřízeno.
Rukolu jsem zatím nezkoušela.

No a vo tom je...Mi někdo nabídnout ústřice, tak se třikrát převrátím naruby, ale každý má jiné gusto a netřeba se tomu divit.:-*

Vašku, máš pravdu, ale ne celou;-), každý vaří jinak a používá suroviny pro něj dostupné-např. já, přečtu receptík, zjistím, co mám k dispozici doma a pak experimentuji:-D, ještě jsem asi nikdy nevařila-viz recept-přesné dávky a doporučené suroviny:-O, holt jsem taková, která má ráda změny-tj.nové jídlo:-D A k tomu sladkému-moučníky, buchty, neumím:-(, když někdy něco "splichtím":-O, tak jen takové "hrky-frky" tj. těsto, kde se vše zpracuje najednou a šup na plech,ovoce a konec:-D To, že někdo používá jiné ingreidience,které jsou dobré, ale dražší, já nemám problém, ať si každý "ukuchtí" z toho, co má a na co má:yes: Jinak, já např. bram.knedlíky nedělám, protože to moje "polovička,které se říká drahá":-D,je nemá ráda:-((,ale nejde o nic, život jde dále a je důležité žít a jíst tak, aby nám to chutnalo, ne:-?:-)):-K:-K, no, ale je pravda, že např. do svíčkové nedám kopr:-O, také dodržuji určité "potraviny":-!, ale pokud nevím, tak zajdu za mamkou a zeptám se:-D Mám tu výhodu, že mě ještě máma poradí:-D:-D (i když ona má recepty 50 let nazpět):-O, ale dají se jíst a já to kombinuji podle potravin, které mám:yes::-K (někdy ty od mámy jsou lepší):-D:-K

Jsem rád, že jsem napsal ( a jak mne znáte )a vždy napíšu co si myslím o nových zkušenostech. ŘÍKÁM si "Venco vykašli se na to, ale já ne a ne a někdy narazím.Pak se otřesu a zase nanovo". !!
NEŠTVE mně, když opravdu někomu něco chutná a doporučí to ostatním. Ale moc a MOC mne štvou lidé, kteří chtějí ukázat jak jsou světoví vychvalují něco, co možná za nic nestojí. Je to jen v té nebo oné době populární a oni se ukázali jako znalci a přitom jsou pouze SNOBI a MALOMĚŠŤÁCI.
Štve mně, když někdo světaznale mluví třeba o Teramisu a ofrňuje nos nad našimi tvarohovými krémy a uráží se, že není z pravého "Mascarpone" jehož cena je cca 320Kč/kg a nebo rozhazuje tvrdé dovozové sýry plnými hrstmi jejichž cena se pohybuje cca až někam nad 1900Kč/kg a i parmazán(Který zbožňuji, ale nakládám s ním jako se šafránem)nás přijde bratru cca na více jak 700Kč/kg. Takových surovin mám na jazyku kvantum ale nechci více prudit. Jen je mi trapné, když se někdo předvádí a když ho chceš nachytat na lži, není to žádný problém. Ale proč ???!. A ještě na závěr : Vztekám se v duchu, když slyším hodnotit někoho bramborové knedlíky, že jsou moc tuhé, nebo naopak moc měkké a nezná technologii a proč. Třeba nebyly jiné brambory, každý má rád jinak tuhé, někdo dělá bez vajíčka(jako u nás), ale spíše mi to připadá na odborníka znalého knedlíků z pytlíku. HOVG. Václav PS. Buďte v pohodě.

Já jsem rukolu koupila nedávno, dala jsem ji jako součást náplně do pitta chlebů. Když je toho trošku, dá se to. Jen samotnou bych asi taky nemohla, ale většina těch pořadů nenavádí jíst ji samotnou ve velkém množství. Dát třeba trochu do směsi salátů je docela fajn. Je to zase jiná chuť.
Tak jako Vašek s rukolou jsem se napálila u čerstvého koriandru. Po zjištění, že bez něj nebudu v kuchyni "in", koupila jsem si semínka a zasela ho. Bohužel jsem ho dala mezi ostatní bylinky do záhonu a pak mi dělalo problém jít si uříznout třeba šnitlík, protože ten smrad (fakticky smrad) z koriandru mi zvedal žaludek velice spolehlivě. Skončil v kompostu ;-)Od té doby, když je v nějakém receptu psaný čerstvý koriandr, dávám petrželku hladkolistou a jsme spokojeni všichni :-8:-))
Jo, a strašně toužím ochutnat humra a langustu :-p

Přiznám se, že ani mne rucola neoslovila, ale jak píšeš, Vašku, všichni chceme ochutnat to, co všichni chválí. Je máloco, co bych nesnědla a vlastně si ani nevzpomenu, co vůbec:-)):-D, proto chválím skoro vše zde.;-) Líbí se mi snaha všech podělit se o to, co uvaří, upečou, usmaží. Když si někdo udělá čas, svůj výtvor vyfotí, zasedne za počítač, přidá nám to tady na toprecepty i s fotkama, tak si myslím, že si zaslouží být ohodnocen a vím podle sebe, jak potěší chvála;-)

Pane Vašku, přesně stejně mi rukola nechutná...:-//. Koupila jsem ji já bláhová několikrát po sobě, v domnění, že ta předešla byla " divná" z nějakého důvodu. Ale ne, má to divnou chuť a i když zeleninu můžu jakoukoliv, tohle se u nás sadit nebude.:-))

Vašku, souhlasím, a mám stejné zkušenosti. Nemohla jsem dlouho přijít na chuť krabím tyčinkám, pak jsem díky tady na topkách přece jen zkusila ještě vystřídat pár značek , až konečně jsem narazila na ty jedlé. Prostě se potvrdilo, že tentýž výrobek chutná u různýc výrobků naprosto různě.
Kaviár jsem ochutnala, nic mi to neřeklo, určitě ho nebudu zkoušet... atp. ;-):-K

Jsem chlap, co všechno rád ochutná a nad ničím se neošklíbá. Nemohl bych akorát pejska,. Připadal bych si že jím přítele.
Dlouho jsem váhal než jsem se rozhodl něco na sebe prozradit. PŘEDESÍLÁM, že nikdy neříkám FUJ,TO JE HNUS, BLEVAJS apod. Zkrátka když něco nemusím tak to nemusím a řeknu buď, že mi to nechutná a když vidím, že by to bylo někomu líto, tak řeknu, že nemohu kvůli třeba spec.dietě, nebo práškům a pod.Jsem si vědom, že i když to nemusí chutnat mně, někdo to přímo zbožňuje. Při sledování pořadů v televizi se posledních pár let propagují některé suroviny a já podle možnosí v dostupnosti sehnání aale i z finančního hlediska se snažím postupně co možná vše ochutnat. Tak jsem přiznal lásku k " parmazánu ", " olivám "," kaparům " "arašídovému máslu ",ale také zanevřel na panenský oliv.olej, olivy v jídle, a mnoha dalším.Stále ale je dost potravin, které bych rád ochutnal. Např. Lanýže, Humra, chobotnici,pštrosa, atd. A nyní co mne k této zpovědi vyprovokovalo. BOŽSKÉ básnění některých kuchařů mne vyprokovalo ke koupi "Rukoli". Byla čerstvá ve vzdušném sáčku.Už jsem se těšil, jak si jí dám k něčemu a budu moci být taky moderně světový. MUSÍM PŘIZNAT, že jak jsem ji ochutnal(sice bez další úpravy) šla komplet i s hogo-fogo sáčkem do koše na odpadky. A dovoluji si tvtdit, že lupeny třeba mladé pampelišky jsou jedlé. Toto mi připadalo, že se v listech nejdříve tetelila rodinka myší. NEVÍM . Dal jsem to ochutnat ženě a nepřejte si vidět ten obličej. Asi jsem zpátečník, ale nebudu vychvalovat co mi nechutná. Je to jako u nás s bodama. Líbí li se mi recept, DÁM +BODÍ,když nevím mlčím, dokud neozkouším, ale jak jsem napsal v úvodu "KAŽDÉMU CHUTNÁ NĚCO JINÉHO" Václav.
Ještě je dost věcí co bych rád ochutnal.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek