Pečení bez náčiní? Váleček nahradí láhev od prosecca, sklenička poslouží jako vykrajovátko, lžíce jako formička
S PRAVDOU VEN !
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 4 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova, tara23, Jajajajaapaja, Anna Kocikova: …“ Nadja, před 4 hodinami
„Anna Kocikova: Drahuško díky, dobrá rada, díky, že jsi mi…“ tara23, před 5 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, z oběda nám zbylo uzené. Tak jsem k…“ tara23, před 5 hodinami
19. 4. 2010 08:32
19. 4. 2010 00:13
Píšeš o olivách - mně také nechutnaly, a dosud nechutnají olivy s peckou, zvláště černé. Ale zkusila jsem olivy plněné mandlí a v těch bych se užrala. I plněné paprikou nebo tuňákem jsou dobré.
A moje zkušenosti s jídlem nabídnutým mi na návštěvě jsou jen pozitivní. Nevěděla jsem, jak bych odmítla, tak jsem ochutnala, a od té doby je to v mých oblíbených. Jednalo se tehdy o Hermelín a další "smradlavé" sýry - v té době jsem jedla jen Eidam, teď miluji i olomoucké syrečky a Romadur.
Podobné je to i s potravinami, které jsme dříve vůbec neznali. Několikrát jsem zkoušela avokádo a vůbec nikdy mi nechutnalo, i když jsem na něj slyšela jen samou chválu. Až šikovná paní prodavačka mi poradila, jak poznám, že je zralé a tak akorát ke konzumaci. Od té doby ho miluji a mohla bych ho i několikrát týdně.
U něčeho si ale řeknu ochutnala jsem a stačilo, víckrát to nemusím. Něco bych zase ráda ochutnala, ale je to moc drahé, tak si pomyslím, že bez toho můžu žít a je vyřízeno.
Rukolu jsem zatím nezkoušela.
18. 4. 2010 12:30
18. 4. 2010 11:15
18. 4. 2010 08:04
NEŠTVE mně, když opravdu někomu něco chutná a doporučí to ostatním. Ale moc a MOC mne štvou lidé, kteří chtějí ukázat jak jsou světoví vychvalují něco, co možná za nic nestojí. Je to jen v té nebo oné době populární a oni se ukázali jako znalci a přitom jsou pouze SNOBI a MALOMĚŠŤÁCI.
Štve mně, když někdo světaznale mluví třeba o Teramisu a ofrňuje nos nad našimi tvarohovými krémy a uráží se, že není z pravého "Mascarpone" jehož cena je cca 320Kč/kg a nebo rozhazuje tvrdé dovozové sýry plnými hrstmi jejichž cena se pohybuje cca až někam nad 1900Kč/kg a i parmazán(Který zbožňuji, ale nakládám s ním jako se šafránem)nás přijde bratru cca na více jak 700Kč/kg. Takových surovin mám na jazyku kvantum ale nechci více prudit. Jen je mi trapné, když se někdo předvádí a když ho chceš nachytat na lži, není to žádný problém. Ale proč ???!. A ještě na závěr : Vztekám se v duchu, když slyším hodnotit někoho bramborové knedlíky, že jsou moc tuhé, nebo naopak moc měkké a nezná technologii a proč. Třeba nebyly jiné brambory, každý má rád jinak tuhé, někdo dělá bez vajíčka(jako u nás), ale spíše mi to připadá na odborníka znalého knedlíků z pytlíku. HOVG. Václav PS. Buďte v pohodě.
166[1]_1664716907.gif
17. 4. 2010 19:33
Tak jako Vašek s rukolou jsem se napálila u čerstvého koriandru. Po zjištění, že bez něj nebudu v kuchyni "in", koupila jsem si semínka a zasela ho. Bohužel jsem ho dala mezi ostatní bylinky do záhonu a pak mi dělalo problém jít si uříznout třeba šnitlík, protože ten smrad (fakticky smrad) z koriandru mi zvedal žaludek velice spolehlivě. Skončil v kompostu Od té doby, když je v nějakém receptu psaný čerstvý koriandr, dávám petrželku hladkolistou a jsme spokojeni všichni
Jo, a strašně toužím ochutnat humra a langustu
17. 4. 2010 16:21
17. 4. 2010 13:44
17. 4. 2010 09:28
Kaviár jsem ochutnala, nic mi to neřeklo, určitě ho nebudu zkoušet... atp.
17. 4. 2010 09:14
gal27_obr1191000492_72[1].jpg
gal27_obr1191000493_63[1].jpg
s3610[1].jpg
17. 4. 2010 09:03
Dlouho jsem váhal než jsem se rozhodl něco na sebe prozradit. PŘEDESÍLÁM, že nikdy neříkám FUJ,TO JE HNUS, BLEVAJS apod. Zkrátka když něco nemusím tak to nemusím a řeknu buď, že mi to nechutná a když vidím, že by to bylo někomu líto, tak řeknu, že nemohu kvůli třeba spec.dietě, nebo práškům a pod.Jsem si vědom, že i když to nemusí chutnat mně, někdo to přímo zbožňuje. Při sledování pořadů v televizi se posledních pár let propagují některé suroviny a já podle možnosí v dostupnosti sehnání aale i z finančního hlediska se snažím postupně co možná vše ochutnat. Tak jsem přiznal lásku k " parmazánu ", " olivám "," kaparům " "arašídovému máslu ",ale také zanevřel na panenský oliv.olej, olivy v jídle, a mnoha dalším.Stále ale je dost potravin, které bych rád ochutnal. Např. Lanýže, Humra, chobotnici,pštrosa, atd. A nyní co mne k této zpovědi vyprovokovalo. BOŽSKÉ básnění některých kuchařů mne vyprokovalo ke koupi "Rukoli". Byla čerstvá ve vzdušném sáčku.Už jsem se těšil, jak si jí dám k něčemu a budu moci být taky moderně světový. MUSÍM PŘIZNAT, že jak jsem ji ochutnal(sice bez další úpravy) šla komplet i s hogo-fogo sáčkem do koše na odpadky. A dovoluji si tvtdit, že lupeny třeba mladé pampelišky jsou jedlé. Toto mi připadalo, že se v listech nejdříve tetelila rodinka myší. NEVÍM . Dal jsem to ochutnat ženě a nepřejte si vidět ten obličej. Asi jsem zpátečník, ale nebudu vychvalovat co mi nechutná. Je to jako u nás s bodama. Líbí li se mi recept, DÁM +BODÍ,když nevím mlčím, dokud neozkouším, ale jak jsem napsal v úvodu "KAŽDÉMU CHUTNÁ NĚCO JINÉHO" Václav.
Ještě je dost věcí co bych rád ochutnal.