Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahřívání talířů

Dneska skusím nhřívání v mikrovlnce. Mám taky digitální tak uvidím co to udělá. Díky Vám všem.

Já talíře také nenahřívám, když se nandavá jídlo přímo ze sporáku, tak je pro nás teplé dost, většinou si ho necháváme ještě trochu vychladnout. Nahřívali jsme je pouze při servírování skopového na česneku, tam tuk rychle chladne a pak se "lepí" a není už to ono. Ale dnes je možno vychládající pokrm strčit na chvíli do MW.
;-) Tak jsem nahřívání v MW vyzkoušela - dala jsem tam sice jen 1 talíř, a po chvilce byl teplý.

Světlanko, já používám na nahřáti 10 sekund - mám digitální obvládání a i po vteřinách ;-):-K

Špagetko, ahoj...fakt jde suchý talíř nahřát v mikrovlnce???? Já jsem si fakt myslela, že to nejde :-O

Já jsem taky zvyklá mít teplé talíře, i manžel - hlavně polévka a nebo jídla s omáčkou. Jak moje babička, mamka, tak tchyňka, prostě talíře před nandáním jídla nahřáli na pařáku, dneska využiju MW a jde to.

:-O:-O Já talíře nenahřívám. Jídlo je vždycky horké a naopak si ho musí kluci vyfoukat - hlavně polévku. Myslím, že nahřívání talířů je důležité hlavně pro veřejné stravování, aby jídlo vydrželo teplé z kuchyně až na stůl před hosta v požadované teplotě. Osobně neznám nikoho, kdo by doma nahříval talíře.

Já nahřívám v horkovzdušné troubě, zapnu jí tak na 50stupňů a dám je tam alespoň 10minut předem. Pokud jich je víc, musí se prohodit, ty uprostřed by byly málo teplé, nebo je tam nechat delší dobu. Když nestíhám, tak je spláchnu pod horkou vodou. O mikrovlnce už jsem taky slyšela, jenže prý se tam nemá dávat samotné nádobí, tak nevím, nezkoušela jsem to.

Já tedy nahřívám talíře stále, hlavně na polévku. Jsem na to zvyklá od maminky. Tatínek udělal mamince něco jako sušák, nebo jak bych to nazvala, byl stále na kamnech, a tam to maminka nahřívala. Kamna byla tenkrát na uhlí. taková ta kachlová kterýměli dvě trouby nad sebou. Já mám takový podobný ve druhém domku na dvoře. Když zabíjíme tak nad ně není a jak pečou.

Světluš,chce to teda zkusit,ale já když vyndavám něco z mikrovlnky,tak mám talíř horký,tak mi to napadlo.:-O:-KAle teď mám brouka v hlavě a až přijdu domů tak to vyzkouším.:-D:-K
Jinak talíře se nahřívávali kdysi,aby jídlo tak rychle nevychladlo a v restauracích by to mělo být automatické i teď.:-K

:-O...taky jsem nikdy talíře nenahřívala...ale nevím Simčo, jestli by se talíř ohřál v mikrovlnce...vždyť když ohříváš jídlo, tak talíř je chladný, a ohřeje se až od toho jídla, ne?...mám v tom nějak binec...ale nejsem si jista...;-)

No, slyším to taky docela často, ale nikdy mne nenapadlo nahřívat talíře. Nahřeji ho až s jídlem:-))

Ivano,já tedy talíře nenahřívám, a tak pokud bych potřebovala tak určitě využiji mikrovlnou troubu,protože to mi přijde nejrychlejší.dalo by se jistě i do trouby na horkovzduch,ale to by trvalo,já bych volila mikrovlnku.:-K
U nás na radiátoru bys je teda nenahřála,leda,že by si je tam dala už večer.:-)):-K

Děvčata mám na vás ještě jeden dotaz. Jak nahříváte talíře aby servírované jídlo rychle nevychladlo. Já v zimě když jede topení, tak je nahřívám na radiátorech, nebo když mám roztopenou troubu tak v ní a někdy i ve vařící vodě. V mikrovlnce jsem to nezkoušela. Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek