Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

pameliškový med

U nás se také vaříval pampeliškový med, ale i z dalších rostlin. V podstatě lze udělat ze všech jedlých rostlin.
A co v něm zůstane? Určitě látky, které se neničí varem.
(V květech pampelišky jsou přítomny flavonoidy, karotenoidy, silice aj) Ale vitamin C se varem určitě zničí.

...tady je hezké povídání o smrkovém "medu"...;-(http://www.fiftyfifty.cz/Smrk-ztepily-lek-proti-ka...:-)...chci to vyzkoušet, vypadá zajímavě...:-)

Ještě mám od loňska sklenici pampeliškového medu,ale taky zastávám názor že není nad med od včelek :-p :-K

Jani Remková zkusila sem ti poslat na email odkaz na smrčkový med,tak se na to mrkni a dej mi prosím vědít jestli ti to přišlo:-K našla sem to na :Vaření.cz

:-p:-pjá před lety taky dělala pampeliškový med a také "smrčkový" to je z mladých výhonků za smrků , letos jsem hledala recept, ale "za boha " jej nemůžu najít.ten asi taky znáte? je takový tmavě zlatavý a krásně voní po lese.Prý je dobrý na "ženské" nemoci:-)):-))

Nevím, nevím, ale nám ten pampeliškový nikdy moc nechutnal, dělávala jsem ho také, u nás ho nikdo nechtěl, takže zbytečná práce.Nad včelí med není:yes:

Příjemný den:-).Taky si doma vaříme každoročně pampeliškový med (většinou z dvojnásobné várky;-)) a používáme ho povětšinou na slazení čajů.Nejlepší na něm je to ovoce (pomeranče,citrony),které přidáme pár minut před koncem vaření necháme přejít varem a dáme do skleniček i s tím medem;-).Když se to pak lehce odleží,tak je to vynikající jen tak na mlsku:-p.Jinak samozřejmě milujeme i med včelkový,ale ten je o něčem jiném;-).

My máme (respektive rodiče) domácí med, ale můj muž i dcery mají raději na chléb ten pampeliškový. Pravý med používám jen na pečení :-8:-8

Já mám známou ta dělá med ze všeho možného snad i nemožného, ale já nedám dopustit na včeličky. Máme vlastní.

Názorů na pampeliškový med bude jistě hodně, ale já ho dělám každý rok a jsem s ním naprosto spokojená;-):-p. Dělám ho tolik, že mi v pohodě vydrží do dalšího sběru pampelišek:yes:

Iljusa - jj 400 květů a vcelku s tebou souhlasím. Já pampelišky fakt beru jako pročišťující jarní očistnou kůru v čaji nebo u žlučníku, ale med - není nad včeličky :-p:-p:-p
Ovšem třeba moje švagrová na něj nedá dopustit ;-)

Ilonko - možná se tu na mne snese hromada názorů, která bude tvrdit, jak je pampeliškový med prospěšný - jsem dosti skeptická - zůstala bych věrná jen včelímu medu ;-) (I když v případě alergie bych jej nejedla)Přesně jak píšeš, nedovedu si představit léčebný účinek po procesu vaření - možná tak by se vyplatil jako první pomoc při hypoglykemii :-D a pak samozřejmě výborný nápad, jak strávit volný čas v přírodě při sběru 400 ks pampeliškových květů (alespoň já mám ve vlastnictví recept s tolika květy)
Když jsem byla těhotná se starším synem, měla jsem strašný kašel, léky jsem si nemohla vzít a tak jsem chtěla toto řešit jitrocelovým sirupem - odpověď lékaře zněla - jestli chcete více přibrat - tak jsi dejte ;-)
Možná se ale mýlím ;-)

Jak nejlíp uvařit pampeliškový med aby byl hustý.má cenu ho vůbec dělat udrží si nějaké vitamíny?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek