Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření

Tak dneska jsme opět byly v Ředhošti a o kořením magii jsem se u jiné paní dozvěděla že jde skutečně o smil italský. No někomu moc nejede že je nahořklý, ale to je jeho věc. Já říkám že na každé koření si musí člověk vyknout. Vím to podle sebe, já než si před léty zvykla na libeček tak to taky chvíli trvalo. A to bych se mohla zmínit ještě o dalších kořeních které dneska mám hodně v oblibě. A potom je to prostě koření a já ho v zahradě mít musím.

Ivanko CH. , to mne mrzí, že jsem se netrefil a strašně mně to zajímá. Jestli je ti jak vyfotila Mirca75, tak to neznám, ale opravdu to vypadá jako rozmarýn, Ale ta vůně je zcela jiná. Jsem napnutý jak to dopadne a zda se zjistí co to je. :yes:

Děvčata,koukám,že bychom si mohly dát sraz v Ředhošti.:-K

Špagetko to naprosto souhlasím:yes: Taky už ho dávám pomalu do všeho:-8:-DA skvěle se pěstuje narozdíl od pažitky. U té mi to nějak nejde.

Libeček (jinak vopiich)já dávám do všeho a nikdy nezklamalo. a protože mám velikou spotřebu, tak mám jednak velký keře u našich na zahradě a pak, abych tam nemusela pořád jeezdit (je to mírně z ruky), tak mám i keř na balkoně (tedy tady je na místě minulý čas, manžel ho omylem v listopadu vyhodil, takže už je zaděláno na nový) a přes zimu mám jeden květináč na parapetu v kuchyni. Teď co mám zasklený balkon, tak přes zimu ho zkusím nechat v truhlíku¨. Libeček je ohromně všeśtranné koření (taky v mých receptech hoodně korunuje.:-D:-D:-p a nedám na něj dopustit)
Ten smil mám sice taky, ale nám moc nechutná, dávám ho jen štipeček. Je nahořklý ve větším množství a navíc jak říkám, libečku se nevyrovná ani z desetiny :-D:-D;-)

IvankoCH:-)my většinou neděle;-).Když chci něco malého na květ,tak to seženu i v ten den - ale musím brzy vstávat:-D.Zrovna minulu neděli jsme měli jet,ale manžel byl bohužel zaneprázdněn,takže pojedeme asi příští;-).Ty naše děti totiž rostou jako z vody (nebo že by je někdo natahoval:-O) a tak je nutná změna šatníku a několik velikostí výš:-)).
Papriko:-)Ředhošť se za těch deset let lehce změnila;-).Jo a před chvílí jsem ti napsala Vzkazík (šíleně dlouhý:-8) a než jsem dala odeslat,tak mi Kuba vypnul noťas.Já myslela že ho :-S....kousnu;-):-D.Takže později;-).

:-O:-O tak maggi / smil italský vidím prvně, což není nic divného. Já toho neznala, než jsem začala chodit sem na TOPky.:-8:-8
V Ředhošti jsem byla jednou asi před 10 lety a řekla jsem si, že už tam nikdy nepojedu. Ale tenkrát jsem si toho přivezla fakt dost :-D:-D:-D ;-)

Mirco75 jezdíme do Ředhoště už nejméně 20 let,pravidelně každou neděli. Když chci něco do zahrádky tak i v sobotu.

IvankoCH:-)my jí máme vysazenou na zahradě takových 6 let a nevymrzla.Na zimu jí normálně ostříhám u země a na jaře zase hezky obrazí;-).Jen u nás je vysazená spíš na ozdobu než na jídlo - u nás nikdo maggi jako takové nepoužívá a tak nám vadí u konzumace i vůně téhle rostlinky:-)).Ale vím,že se používá do polévek a jako dochucovadlo k masu:-p.
Jinak mě překvapila ta Ředhošť:-O - jezdíme tam občas s manželem nakoupit něco na kluky a nikdy by mě nenapadlo,že tam jezdí i lidičky z Topek:-K.

Jo a někdy se to prý používá do směsí kari, ale to nemám vyzkoušené. Je léčivá.

Dle mého soudu je to smil (maggi). Mám to také a moc nepoužívám, do jídla se mi to zdá hořké. Přezimoval mi už 3. rok venku na zahradě.

mirca75 a Iljusa - myslím, že to je ono, alespoň, co jsem viděla já v květinářství. ;-)

Iljušo:-)přesně.Já to fotila až po odkvětu:-8.

Tak to vypadá, že se jmenuje SMIL ITALSKÝ

Hele to je úplně něco jiného než vy všichni myslíte.Na mou duši, kdybych znala vaše adresy tak to tam v neděli koupím a pošlu Vám to.Víte jak vypadá rozmarýna? Tak té je to vzdáleně podobné. Libeček má nať podobnou celeru a tohle Jsou dlouhé uzoulinké lístky spíš jehličky.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek