Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 4 hodinami
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 15 hodinami
4. 5. 2010 21:31
4. 5. 2010 20:49
4. 5. 2010 20:40
4. 5. 2010 20:33
Nedivím se však mnoha lidem, že si k němu nenajdou cestu - neboť 1. je nejlepší, když je konzumován co nejdříve po sklizni. 2. jej hodně lidí neumí připravit 3. Chřest, který je prodáván v některých super, hyper ... bych si nekoupila ani za jednu korunu - neboť jeho uskladnění je Dnes jsem na něj koukala v Kauflandu - humus největší, gumový, scvrklý.
Mít více síly (kterou momentálně hodně postrádám) bych s ním asi někoho v krámu praštila po palici - nejlépe pracovníka, zodpovědného v úseku zeleniny. Ale to by pak tam místo zeleniny ležely praštění doplňovači zeleniny, neboť zelenina v hyper, super je humus, v kterém se musíte se silný žaludkem dlouho přehrabovat, aby byly nalezeny kusy, které lze konzumovat. Mé tajné přání - vyhnat všechny nesmyslné trhy s hadrama na jedno použití a nahradit je trhovci s kvalitní domácí zeleninou, popř. jiným produkty. Nevím, kde jsou ti zemědělci, kteří každoročně pláčí, že jsou na tom strašně s počasím, financemi ... ale u nás na trhu vidím jen jednu vlaštovku od Litoměřic - a i když jeho ceny jsou vyšší než v hyper... - nemohu říci, že by tam nebyl zájem lidí o nákup jeho výrobků. Snad přiletí časem více těchto vlaštovek
Ale to už jsem se dostala jinam, než je dané téma
4. 5. 2010 19:51
4. 5. 2010 19:47
4. 5. 2010 19:31
4. 5. 2010 16:43
4. 5. 2010 16:41
Ale pozor - nesplést s asparágusem v květináčích!
4. 5. 2010 14:00
4. 5. 2010 12:39
4. 5. 2010 11:55
http://www.ireceptar.cz/zahrada/pestovani-chrestu/
http://forum.abecedazahrady.cz/viewtopic.php?f=115...
http://www.zeraagency.eu/4-chrest.html
Tipy, jak s ním zacházet při vaření -
http://www.chrest.cz/kulinarium/tipy-na-pripravu-c...
4. 5. 2010 11:46
4. 5. 2010 11:20
Módní záležitost to není, u nás na Moravě(v Ivančicích)se pěstuje už přes stodvacet let.
Koukám, že vlastně píšu to, co Yanull.
4. 5. 2010 11:04
Druhy chřestu
Chřest se dá rozdělit na tři skupiny, a to podle barvy:
Bílý chřest - považuje se za nejkvalitnější, sklízí se ručně, což se také odráží v jeho ceně. Během růstu se překryje zeminou a sklízí se poté, co stonky zeminu prorazí. Chřest roste velmi rychle, a tak se ručně sklízí i dvakrát denně. Pěstuje se hlavně v Německu a Francii.
Zelený chřest - má výraznější chuť i vyšší obsah vitamínu C než chřest bílý. Zelenou barvu má díky působení slunce. Nejvíce se pěstuje ve Francii, Itálii a Španělsku.
Fialový chřest - má silnější nahořklou chuť, populární je hlavně v Německu.
Existují i druhy křížené - chřest zelenofialový nebo bílofialový.
Předchozí 1 2 3 4 Další