Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MRAZÁK

Jsem rád, že podobné zkušenosti s masem v mrazáku má více TOPEK a to ne, že bych jim to přál, ale proto, že dojdeme k nějakému poučení. Já si vzal TŘI . 1).Častěji odmražovat mrazák. 2). Nemít zbytečně moc masa v mrazáku. 3). /To mne nejvíce upoutalo-rada od Terezky/ Specielní sáčky do mrazáku.Zkusím sehnat. Všem děkuji. Václav.

ja když vytahují zmrazené maso tak ho rozbalim dám do větší mísy posypu grilovacím kořením a poleju trochu olejem.V tomhletom to nechám rozmrazit někdy přidám cibuli.Maso je vyborné není cítit .Dělám to se všemi druhy mas.A tím že je maso cítít mrazákem .Není už stary?Máte pultový?

Simonka neviem, možno áno, možno nie, ale ja skutočne nikdy nič necítim ani pri dlhodobom skladovaní.
Ešte jedna vec ma napadla, všetky potraviny ukladať do mrazáku suché, bez vlhkosti. Mäso umyjem a nechám osušiť utierkou, až potom do sáčku a do mrazáku.

Ahojky Tejajko,že by to bylo tím:-O,já dávám do mikrotenových sáčků:-8:-K

Ja dávam všetky potraviny do mrazáku, tak, že balím :
- drobné ovocie do plastových krabíc
- mäso, zeleninu, vňať, polotovary nie do mikroténových vreciek, ale do vreciek určených na mrazenie. Dostať ich v obchode spolu s drôtikmi na uzatváranie.
Sú pevnejšie ako mikrotén a nič v nich necítiť. Mrazák odmrazujem a čistím 1x ročne pred sezónou, teda obyčajne začiatkom júla, prvé idú do mrazáku jahody.

Špagi,to jo to souhlasím.;-)
To mě hned nenapadlo,protože už spousty let žádná zabíjačka nebyla a ani to prase jako dříve půlku jsme kupovávali nemám.
Ale třeba to je tím,chce to vyzkoušet proč ne.:-KJá se na to zaměřím a zkusím to sama.:-K:-K

Simi, jasně, ale pokud máš třeba ze zabíjačky větší množství masa, tak ho asi za měsíc nespotřebuješ ;-)

Ano připojuji se k diskuzi,též to cítím hlavně u mastného,neboli tučného masa.Taky mi to dvakrát nejde pod vousy.:-(Takže takové maso jako bůček apod.mrazím opravdu sporadicky,většinou koupím čerstvé.Též se snažím tam maso nemít déle než něco málo přes měsíc.;-)
Myslím,že to není hygienou mrazáku.To maso má takovou jakoby pachauť.;-):-K

Já ten pach cítím taky, ale jen u masa tučného a toho, které tam mám déle než měsíc. Moje dcera z tohoto důvodu odmítá ovocné knedlíky. Já v sezóně uvařím větší množství z čerstvého ovoce a co nesníme hned, jde do mrazáku s tím, že v zimě si na nich pochutnáme. Dcera je odmítá, pozná, že byly z mrazáku. Jinak se snažím, abych maso měla v mrazáku nejdéle měsíc, v dnešní době není problém mít maso raději čerstvě koupené. Půl prasete už léta nekupujeme, takže to lze zvládnout ;-) Takže mrazím hlavně přebytky ze zahrady a i těch je méně a méně, jak holky rostou, víc se toho sní čerstvého.

Vašku, u mrazáku to je malinko problém, já to řeším tak, že pravidelně jednou za měsíc odmrazím a mrazák vymyju octem, s citronem a vodou. Pořádně vytřu, a nechám vyschnout a znova zapnu mrazák.
Dělám to právě pravidelně 1xměsíčně, námraza je malinká, takže během hodiny a půl, max.2 hodin to mám odmražený, vymytý a vyszušený a uklizený a maso spolehlivě nerozmrzne - nacpu to zatím v novinách zabalené do lednice.
Necítím žádný pach
(V lednici tam strčím prášek do pečiva a je to, v mrazáku by to asi nefungovalo, proto ho častěji odmrazím a umeju.)

Vždy jsem měl velmi dobře vyvinuté chuťové buňky a od doby co nekouřím je i můj čuch na vysoké úrovni, AŽ NĚKDY JE MI TO NEPŘÍJEMNÉ, že cítím i co ostatní ne. Vcelku se s tím dokážu velmi dobře vyrovnat a znám míru pro ostatní ještě přiměřenou a dokážu oddělit moji schopnost vnímat lépe. Přináší to ale i některé nepříjemnosti. Nejsem vybíravej a sním vše(Mimo pejska)co mi je předloženo. Sám vyhledávám různé zvláštnosti a dobré si snažím i někdy dopřát, když to ostatní situace dovolí. ALE PROBLÉM MÁM S M R A Z Á K E M a potravinami v něm. Zvláště když se jedná o maso a mastné výrobky. Durdí mne to. Mrazák mám seřízen na doporučenou hodnotu -18°C, což je hluboce promražené. Zmrazované maso atd. ukládám do dvou neprodyšných mikrotenových obalů(zkoušených nafukováním, aby nebyli píchlé). Přez veškerou snahu se mi stává, že při vyndání masa z mrazáku cítím JÁ , ale i někdy žena, zvláštní aróma, když nechci říci pach. JE MI TO NEPŘÍJEMNÉ. Z TAKOVÉHO MASA NEDOKÁŽU VAŘIT ani se snažit to nějak přerazit kořením. RADĚJI TO UDĚLÁME NAŠIM PEJSKŮM. Zjistil jse, že stejné aróma je cítit i u masa u mých známých, dcerky, její sousedky, sousedů na chatě, atd s kterými přijdu do styku s jejich potravinami. JE TO NEMILÉ. Dostal jsem zabíjačku ve větším množství, kterou měli dárci určitou dobu v mrazáku a pak mi ji dali čás. JÁ CÍTIL ZVLÁŠTNÍ PACH a vše snědli naši pejsci i když bych to nejraději vyhodil do popelnice. Zjistil jsem z návštěv, že ostatní se tím nezatěžují a běžně z toho vaří, U P O Z O R Ń U J I !! nic tomu masu není. P R O S Í M - Co vy na to. Jak se zbavyt toho pachu, jak postupovat, aby k tomu nedocházelo. Díky . Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek