Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vanilkový cukr

Děvčata, je to skvělá rada, já už jí několik let takto využívám, jen mě to sem nenapadlo dát. Dala jsem si lusk do sklenice, co se používá v lékárnách nebo laboratořích a jen dosypávám cukr krupici. :yes: S tím chemickým rádoby vanilkovým to je nebe a dudy, se vším všudy. ;-):-)

Jikotko super:yes::-K,jsem zvědavá na výsledek já si musím nejdříve pořídit vanilkový lusk.:-K
Jsem ráda,že se to vysvětlilo,na diskuzi se to najde,proto jsem Srettku o to prosila:-K:-K:-Kuž jsem myslela,že jsem něco zvorala já.:-D:-D:-D:-D

Tak jsem dala lusk do cukru a budu čekat na výsledek :-O:-8:-D,jo,já jsem popleta,tady na diskuzi se nic neztratí,zapoměla jsem že nejsem na pokecu :-8:-8:-D

Srettko,dej ten návod do Tipů a triků,tady zapadne a byla by to škoda ;-):-8

Také mohu vřele doporučit. Opravdu krásně voní a je pořád po ruce:-)

Já koukám:-O,to mě nikdy nenapadlo.Ještě,že jsou tu šikulky na topkách.;-):-K:-K

Já si ho dělám hlavně na vánoční cukroví:-K

Dělám si ho taky tak a pak ještě část odsypu do jiné skleničky a přidám tam sušenou pomerančovou kůru z bio pomeranče. To mám taky ráda.

Díky moc,já to určitě udělám,protože dnes už není ten pravý vanilkový cukr s tou krásnou vůní vanilky k dostání:-8:-K

na radu Simči Kučerojc to napíši ještě sem;-)
Kupte si Vanilkový lusk, nejlépe zalitý do fólie, protože ten má v sobě ještě dost aromatického oleje. Sice je to dražší kup, ale pak stačí nasypat klidně celé kilčo cukru do uzaviratelné sklenice, lusk po délce naříznu, poklepu tupou stranou nože a šup s ním do cukru. Z kraje je fajn ho občas protřást.Ale brzo máte rozkošné kilo vanilkového cukru, bez přidaných sajrajtů a voní uplně jinak-krásně:-p Až se Vám bude zdát vysušený, a že to chvíli potrvá, opatřete mu nového parťáka a přidejte ho do cukru,případně dosypejte cukřík.
P.S.dovezli jsme si vanilkové lusky z dovolené, a to byla teprve vůně;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek