Italská kuchyně: Umíte připravit pravé italské těstoviny ravioli? Není to žádná věda
Grilovaná kachna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 44 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„hazel: Na chřipku ti antibiotika, bohužel nepomohou, pokud…“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Zdravím, dneska jsme byli na nákupech, tak jsme si koupili…“ tara23, před 6 hodinami
„Hezký den polévka ještě kuří vývar a treska přírodně…“ Simona Skolakova, před 8 hodinami
24. 5. 2010 16:53
1 mladá kachna
2 dcl přírodního červeného vína
1 mrkev
grilovací koření
1 petržel
pár kuliček celého pepře
1 celer
nové koření
tuk na pečení
hřebíček
olej
sůl
vývar (stačí z masoxu)
Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.
Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.
Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.
Další české recepty najdete na stráncehttp://www.knedlik.cz/recepty/