Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná kachna

Nekokumachan

24. 5. 2010 16:53

Suroviny:
1 mladá kachna
2 dcl přírodního červeného vína
1 mrkev
grilovací koření
1 petržel
pár kuliček celého pepře
1 celer
nové koření
tuk na pečení
hřebíček
olej
sůl
vývar (stačí z masoxu)

Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pekáči osmažíme dozlatova spolu s pár zrnky nového koření a pepře, hřebíčkem a solí. Připravíme si tak zeleninové lůžko, na které budeme pokládat jednotlivé porce masa.
Kachnu dobře očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Položíme ji na osmaženou zeleninu prsíčky dolů. Vše podlijeme vývarem a červeným vínem. Maso pak dusíme pod poklicí do poloměkka.

Poloudušenou kachnu vyndáme, osušíme a potřeme grilovacím kořením (nebo kořenící směsí, kterou jsme si sami připravili) rozmíchaným v oleji. Takto připravené maso dogrilujeme dozlatova.

Další české recepty najdete na stráncehttp://www.knedlik.cz/recepty/

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek