Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražené krůtí maso

jj, já už mražené maso vypustila z nákupů vůbec - maximálně koupím chlazené, ale je fakt, že tu mám řezníka, od kterého kupuju, protože vím, že prodává kvalitu. A i klidně řekne - tohle si neberte,i když to mám ve slevě, ale moc se mi to nezdá :-O;-):yes:

Navíc u zmiňovaného křehčeného masa je podíl masa cca 75 procent. Zbytek je voda a chemický sajrajt. Rozhodně nebrat. Nedávno zrovna na krůtí křehčené maso měli akci v Albertu, 1 kg za 49 Kč. Lidi to kupovali jak diví :-((

Já maso rozmražuji a znovu zamražuji docela běžně. Vždycky od mamky dostanu třeba 20 plátků zmraženého vepřového masa na řízky, ale jelikož jsme jen dva a tolik bysme toho nesnědli, tak to nechám povolit, rozdělím do sáčků po dvou a šup s tím znovu do mrazáku. Ale je to domácí maso, které si minimálně tři týdny pobylo naložené v česneku a soli. Takže je asi dostatečně zakonzervované:-) Každopádně se mi fakt nikdy nestalo, že by s tím byl jakýkoliv problém...
Opačnou zkušenost mám ale s kuřecími stehny, které jsem "čersté" koupila v intersparu. Přinesla jsem je domu a rovnou strčila do mrazáku. No a po vytažení a rozmražení jsem se nestíhala divit. Byl to takovej smrad, že rovnou celá várka letěla do popelnice. Fuj! Od té doby jsem stehna nekoupila:no: Nějak nemám odvahu:-((

misza, já vím, že se to nemá, ale teď třeba jsem dostala celého králíka zamraženého v kuse a neměla jsem na vybranou, taky jsem ho musela aspoň mírně rozmrazit, abych ty díly podělila do mrazáku, protože celého bysme nesnědli. Já si spíš myslím, žes koupila to křehčené maso, to je fakt humus!! Já nevím, co to začali dělat:-( za experimenty, nikdy to nebývalo. Taky to koupíte, rozmrazíte a ejhle, z původní váhy je minimálně 200g pryč.
Takže miszo, když už budeš muset maso rozmrazit a zase zamrazit, nechej ho zmrzlé přes noc v lednici, aby se nerozmrazilo úplně, jen, jakoby povolilo a třebaže se to nemá, někdy to fakt jinak nejde;-)

Světlano to nevím jestli bylo křehčené.:-S Ale už nikdy více;-)

miszo a nebylo to navíc "mražené křehčené?...to jsem jednou koupila mražené krůtí stehno, upekla jsem to, bylo krásné...ale ten puch...skončilo v popelnici...od té doby taky - mražené ani ťuk...:-(

Socatko ještě žiju:-D Ne my jsme to nejedli. Radši.:-// Ale já to vím, že se nemá opětovně mrazit. Udělala jsem to v životě asi 3 krát. Jinak kupuji čerstvé. Zlákala mě cena:-/ Už vím proč.:-(( Je to fakt, že člověk neví v jakém stavu to mrazili. Jak píšu. Jsem poučená a maso už jedině čerstvé. Tejajo-sáčky dávám vždy nové. Tak tím to asi nebylo. Ale prý se namáčí maso do hypermanganu:-((, jak mi sdělila jedna zasvěcená osoba, aby vypadalo čerstvé, tak si myslím, že na 90%to bylo ono.:no:

Míšo, to buď ráda, že jste se neotrávili. Rozmražené maso (já bych to neriskovala ani u zeleniny) se nesmí znovu zamrazit a pak požívat!!!

Miszo - souhlas s Terezkou - já někdy kupuju mražené maso (ale jen u svého osvědčeného řezníka a občas v Albertu) a nestalo se mi, že by bylo špatné. Ale určitě nerozmrazuj a zpětně nezmražuj. Pokud chceš a musíš ale porcovat, pak jedině kup čerstvé maso, naporcuj, ulož do vhodných obalů (já používám mikrotenové sáčky různých velikostí, na které si napíšu druh masa, počet porcí, nebo třeba jestli to jsou kostky - pak jejich váhu a hlavně datum mražení. A upřímně - já radši mrazím čerstvé maso, než kupuju to mražené. Mám jistotu, že vím, co mrazím
Samozřejmě když maso rozmrazíš a cítíš z něho něco "divného"(to se může stát v našich hyper i supermarketech), tak je to důvod k reklamaci!!!!! Ale musíš mít účtenku.;-)

miška, žiadne mrazené jedlo sa opätovne nezmrazuje. Buď kúpiš čerstvé mäso , naporcuješ a zmrazíš, alebo kúpiš mrazené, ale to musí hneď doma do mrazáku späť.
Mrazené mäso kupujem bežne a nikdy nemalo nijakú príchuť ani vôňu. Ale hneď ho strkám do mrazáku, nerozmrazujem, až keď ho idem variť.
Neviem, do čoho si to mäso dala, nebol náhodou ten sáčok alebo krabica od niečoho ?

Jeje, jeste aby ses priotravila Miszo.Ja teda maso kupuju cerstve prave kvuli te cerstvosti, ale nemam bohuzel zadnou podobnou zkusenost..Ze by byl jeden balik treba vadny, a maso spatne? :-//

Dobrý den všem.:-K Chtěla jsem se s Vámi podělit o svou zkušenost. Koupila jsem v Penny v akci mražené krůtí maso. Po rozmrazení jsem ho naporcovala na menší díly a zpět zmrazila. (Vím, že se to tak nemá, ale udělala jsem to i u jiného druhu masa a bylo vše ok) Koupila jsem 3 balíky po kile. Při naporcování jsem určitě maso z různých balíků smíchala. Po upečení tohoto masa se mi stalo, že ze šesti kousků byly tři chuťově jako by byly napuštěné tinktůrou nebo nějakou desinfekcí. Ale jen opravdu u nějakých. Máte někdo takovou zkušenost? Každopádně jsem poučená, že mražené maso nekupovat a radši si zajít pro dražší, ale čerstvé.;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek