Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 529 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,96 g |
Tuky | 160,30 g |
Vláknina | 12,36 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 313 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 254,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto.
Krok 2: Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku a na 1 - 2 hodiny ponoríme do studenej vody. Cesto je vykysnuté, keď vypláva na povrch.
Krok 3: Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubo, stred potrieme lekvárom a okraje cesta preložíme cez seba.
Krok 4: Závin dáme na vymazaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Zveřejněno 15. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bojnický závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o21j
Moje poznámka
Bojnický závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o21j
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 15 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 29 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový závin,
vyskoč z vody,
závin s rebarborou,
závin vyskoč z vody,
hop do vody-knedliky,
praskovy zavin s vodou,
zavin pod vodou recepty,
zavin pod vodou recepty,
vyskoč z vody recept,
koláč vyskoč z vody,
hop do vody knedlíky,
rebarborovy zavin,
knedlíky hop do vody,
recept cesto lazane
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
povidla meruňková
Komentáře (7)