Suroviny
Porce: dle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 644 kJ / 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce smícháme 1 dcl vína se špetkou bílého pepře, trošinkou soli, nasekanými bylinkami a 2 meruňkami nakrájenými hodně nadrobno. U stehýnka uvolníme kůži a nacpeme tam tuto směs po obou stranách a necháme odležet. Nějaká směs zbude, odložíme na pozdější úpravu.
Krok 2: V pánvi rozpálíme olej, vložíme stehýnko a orestujeme. Malinko podlijeme vodou a dusíme do měkka – cca 15 min. Během dušení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: V závěru dušení podlijeme 1 dcl vína a dodusíme, přičemž přidáme zbytek směsi, vypneme sporák a necháme dojít. Příloha dle volby – pohanka, rýže, bramborová kaše.
Zveřejněno 20. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stehýnko v meruňkovo bylinném přílivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0Wk
Moje poznámka
Stehýnko v meruňkovo bylinném přílivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0Wk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
bylinná vína recepty
Suroviny:
stehno kuřecí,
víno bílé,
máta,
rozmarýn,
meruňky,
olej,
pepř bílý,
sůl
Komentáře (8)