Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Kdo v létě neupeče ovocnou bublaninu, jakoby snad ani nebyl. Jemně pocukrovaný moučník plný šťavnatého ovoce, to je letní potěšení pro každý mlsný jazýček. Příprava je jednoduchá a rychlá, k odměření surovin postačí pouze hrneček.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 957 kJ /
4 292 kcal
Bílkoviny78,86 g
Tuky149,17 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy650,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vše důkladně promícháme. Hotové těsto vlijeme na připravený pekáč. Krok 3: Ovoce lehce obalíme v hrubé mouce a poklademe na těsto. Krok 4: Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme zhruba 40 minut (podle výkonu trouby). Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku, po vytažení musí být suchá.

TIP: Jak uchovat a zpracovat letní ovoce: Využití oblíbených druhů

Zveřejněno 21. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Super recept! Doporučuji

Skvělá bublanina, dělala jdem z jahodami.dotěsta jsem pridala trošku rumove esence,krásně ji to provonelo.je křehká a nadychana

Výborná a rychlá, udělala jsem jí s kompotovanými třešněmi

Mooc dobrá, vláčná všem doma chutná<3

Dnes jsem pekla a byla vynikající. Jen jsem přidala trochu oleje :yes:

Dnes jsem vyzkoušela a povedla se!dala jsem jen hrnek cukru a trochu rumu.
Třešně jsem obalila v polohrubé mouce,zůstali na povrchu,aby nepropadli je potřeba ,aby se obalovali mokré.
Děkuji za recept!:yes:

bublanina je opravdu skvělá,recept jsem se rozhodl udělat s kamaradem a povedlo se.ještě ted mam plne bříško.

Dnes podruhé bublanina a to se smetanou 31% a dolití mléka 3,5% do objemu hrnku. Navíc jeden sáček vanilkového cukru. Prostě dokonalost!:yes:

Velice jednoduchý a snadný recept. Stačí hrnek cukru, ale záleží na kyselosti ovoce. Třešně jsem posypal polohrubou a zůstaly na hoře. I dát méně mléka, dnes místo něj dáme šlehačku. :yes:

výborný recept už dělám po druhé vždycky se povede:-p

recept mě zaujal, tak jsem ho zkusila. Na nás sice moc sladký a jen z té polohrubé mouky to není ono a křupavá krustička se mi také nepovedla. ;-(Trošku jsem si ho upravila - používám 300ml hrnky a na plech 28x38cm je 4cm vysoká ;-).To si myslím, je akorát. Cukr dávám jen hrnek a půl a mouku - hrnek polohrubé a hrnek hladké - smíchám s pr.do peč., v misce si trošku prošlehám šlehačem cukr a vejce a ještě jsem přidala van.cukr a trošku /asi 3 pol.lžíce oleje / a postupně přidávám mouku a mléko. Nemusím ovoce v ničem obalovat a dolů neklesne. :-K A nakonec trošku posypu cukrem krystalem nebo krupicí a šup s ní do trouby. Při 180°C peču cca 40min..Mám křupavou krustičku, bublanina je hned hotavá a vynikající :-p, :-K, :-))U nás se po ní jen zapráší :yes:

Jednoduchá a výborná. Také obaluji ovoce v kokosu, vysypávám jím i plech. Po pekáči se jen zaprášilo :-)

opravdu supr jen jsem pridala ten rum,trosku oleje,med jak uz tady nekdo psal a dala taky jen 1hrnek cukru:-))

Místo mlíčka šlehačku, trochu rumu a medu na zavonění a buchta neměla chybu! :) Díky za recept!

Dnes peču...:-p a bude určitě jako vždy mňam....:-):-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hrníčková bublanina nejlepší, bublanina třešnová, třešňová bublanina, třešnová bublanina piškotová, bublanina s ovocem, bublanina top recept, nejlepší třešnová bublanina, výborná jahodová bublanina, piškotová jahodová bublanina, piškotová bublanina, nejlepší třešnová bublanina hrníčkova, rychlá třešnová bublanina, rychlá dobrá bublanina, nejlepší piškotová bublanina s třešněmi, ovocná bublanina, nejlepší višnová bublanina, nejlepší piškotová bublanina, výborná třešňová bublanina, třešňová bublanina hrnková, třešnová bublanina recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, mléko, olej, vejce, ovoce, mouka hrubá, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu