Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna smažená v troubě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracie stehna vykostime a kosti si odlozime do mraznicky a ked ich nazbierame dostatocne mnozstvo, uvarime z nich vynikajuci vyvar. Pokial nam robi problem vykostovanie, tak sa vobec nic nestane, pokial ich nechate tak ako su. Krok 2: Maso umyjeme a osusime. Nesolime!!! Krok 3: V hlbsej a sirsej nadobe dobre preslahame vajicka + dobru lyzicu oleja + kopcovitu lyzicka soli. Krok 4: Maso obalime zlahka v muke, rozslanych vajickach a nakoniec v struhanke. Krok 5: Dno pekacika pofrkame olejom. Krok 6: Pokladieme obalene stehna a povrch kazdeho pofrkam troskou oleja (malicka kavova lyzicka). Krok 7: Vlozim do vyhriatej truby a peciem 20 minut...potom stehna otocim a peciem 25 minut.

Zveřejněno 23. 8. 2008

Poznámka autorky vybusna

tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=752

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna smažená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna smažená v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

dneska jsem vyzkousela a výborné, už budu dělat jen v troubě

:yes::yes::-K

Verinecka: pekny aj pre Vas...ja uhorkovy salat robim tak, ze zakvapkavam olejom, prelisujem k nemu 2 az 3 cesnakove struciky, posypem nejakymi bylinkami a premiesam. Solim, az po premiesani. No a cerstvo mlete korenie...pouzivam miesane bobulky. Z cerstvych byliniek davam zeruchu (rericha), ta je taka pikantnejsia, alebo co mam. Koriandrovu vnat uz mozem, ale nejako mi k tej uhorke nesadla. Ked nemam cerstve, tak susene...take co mam. Moja mamicka si dava nasekany cerstvy kopor...ale toto ja zasadne nerobim, lebo kopor neznasam.
Dakujem za priazen.

Dobrý večer, co to je za zajímavý okurkový salát? nebo je to klasický salát?

Vykostena stehna jsem jeste potrela cesnekem, pekla jsem na pecicim papire.
Vyborne:yes:

Bahula: vid nizzsie :-* a este raz vdaka...

vybusna: Máš krásné fotky a moc pěkné stránky. Recept mi dnes přišel k chuti:yes:, díky :-K:-K:-K

evi...foto krasne ako vzdy a je rozhodne krajsie ako to moje , ale dolezitejsie je to, ze si vyskusala recept...vdaka

aldo putano: ospravedlnujem sa, ked som tento recept vkladala, tak som tak nejako predpokladala, ze vsetkym je jasne, co znamena *trojobal*.
Az neskor som pochopila, ze pre zaciatocnikov su taketo *samozrejmosti* velka neznama. Idem to popisat jasnejsie.
Dufam, ze sa Vam recept zapaci.

aldo putano 5. 11. 2011 19:32
díky skvěla rada "kuracie stehna obalime v trojobale klasickym sposobom." ihned je vše jasní

Merylas, já je přece taky dělala,vzpomínáš? Přidala jsem i foto. Dala jsem ale do hřbetu alobal, se mi to tam lépe tvarovalo.;-)

Jsem nedávno dělala z kuřecího masa rolády bez rolování v srnčím hřbetu a taky tam jsem použila papír na pečení, jak bylo uvedeno v receptu a :yes:http://www.toprecepty.cz/recept/3337-drubezi-rolad...

Takto pečou naši příbuzní i vepřové řízky, ale toho oleje je víc, ale o dost méně než když se dělají na sporáku. Jsou moc dobré a nejsou vůbec "nacucaný".:-p;-)

:-O Já neznám ani tento způsob smažení:-(, a to bych mohla zkusit o víkendu. Stehýnek mám plný mrazák.;-)

...Jani, znáš to "kolumbovo vejce"?...to je to samý...mně se zdá ten pečící papír pod řízky úžasný a v životě by mně to nenapadlo...jo, kdo umí ten umí...

Merylas, já fakt nevím, proč mne tak normální věci nenapadnou samy:-//

Jani, já nedávno dělala v troubě podkovy z lososa a použila jsem na dno pekáčku papír na pečení, tak možná by šel použít i pod to kuře, aby se strouhanka nepřilepila.

Ani jsem si nevšimla,že ten recept tady je. Já to zbožňuji, ty smažené kuřecí díly v troubě. JENŽE!!:-!:-! Můžu si troubu vyhřát, jak chci a vždycky se mi ta strouhanka mrcha jedna přilepí na pekáček. Už jsem si předehřála ten olej v troubě, nebo ty díly mírně předsmažila na sporáku a stejně mi vždycky zůstane kus strouhanky v pekáči, ale i tak to má úplně jinou chuť, než smažené na sporáku.:yes:

Jej to je bezva- já to se spotřebou oleje řeším tak, že si jej naliji do rozprašovače na kytky a pak to jen postříkám.Je to čistě rovnoměrně a téměř bez tuku.

gabina ak mas kuracie prsia, tak si myslim, zeby si to mohla smazit kratsie
stehne je predsa len maso pevnejsie a je tam navyse aj hruba kost

Díky :yes:, mám elektrickou troubu. Vyzkouším asi dneska. Mám naložené kuřecí kousky v jogurtové marinádě a nechce se mi to smažit na pánvi.

no davam do vyhriatej truby a prvych 10 minut peciem na vyssom stupni....ale pozorujem ci sa nepalia...potom trochu uberem a ked ich otocim, tak stiahnem aj plyn a dopekam pomalsie...ak sa mi na druhej strane neopecie pekne dochrumkava za tu dobru, tak nakoniec na chvilu plyn pridam. neviem urcit. aky stupen....tu mam plynovu trubu, kt. pecie iba naplno...ked ju stiahnem, tak plyn zdochne...takze si pomaham tak, ze davam na spodok nadobu s vodou. Druhu trubu kt. mam je elektricka a je taka nejaka nepodarena , takze tam peciem vsetko na 200 a s ventilatorom. a co sa tyka zase pecenia v remoske...tam sa teplota neda regulovat..

Na kolik stupnňů pečete:-?

Tématické fráze:
fantastická kuřecí stehna, kuřecí kytky, řízky z kuřecích stehen, kuřecí karbanátky pečené v troubě, jak dlouho péct kuřecí stehna, jak upéct kuřecí stehna, kuřecí kytky recept, pecene kureci kytky, obalované kuřecí stehna, kraliči řízky v troubě, kuřecí stehenní řízky v troubě, elektricka panev recepty, kuřecí řízky v troubě, pečení v elektrické troubě, kuřecí stehna v trojobalu, obalovaná kuřecí stehna, jak smažit řízky v troubě, smažena kuřecí stehynka, řízek z kuřecích stehen, smažené kuře pečené

Suroviny:
stehno kuřecí, mouka, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu