Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč nejen se sněhem

Zdá se, že zrovna v tomto koláči je až moc kombinací, ale věřte, že chutě se dokonale spojují a nadchnou kdejaký mlsný jazyk. Kynuté těsto je potřeno tvarohovou směsí s mákem, kterou doplňuje rybíz drobenka a meruňky. Doslova koláč na léto.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí těsta

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 358 kJ /
2 954 kcal
Bílkoviny107,26 g
Tuky141,99 g
Vláknina32,70 g
Cholesterol 505 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,96 g
Sacharidy295,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve zaděláme kynuté těsto. Do mísy k mouce se přidá sůl, cukr, droždí, žloutky, promíchá s mlékem a dopracuje s olejem. Na sluníčku těsto kyne před očima. Krok 2: Než vykyne, smícháme v míse tvarohovou náplň. Tvaroh, mák, cukr, pudinkový prášek a mléko spolu dohladka rozmícháme. A přichází moment, kdy je dobré zapnout troubu na 170 °C. Krok 3: Vykynuté těsto rozmačkáme tence do krajů na větší plech s okrajem, vymazávat ho ani nemusíme, těsto je dost mastné. Krok 4: Na něj rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe propláchnutým a okapaným rybízem (nebo rozmrzlým a okapaným) a posypeme drobenkou. Krok 5: To vše lehce zamáčkneme do tvarohu a zasypeme ještě nadrobno nakrájenými meruňkami. Koláč vložíme do trouby. Krok 6: Ze dvou bílků a trochy cukru vyšleháme sníh, který naneseme na lehce zapečený koláč. Takto vložíme zpět do trouby a pečeme dál asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a servírujeme.

TIP: Sníh z bílků - rady a tipy

Zveřejněno 4. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRGG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRGG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

teny1: to jsem ráda, že chutnalo, škoda, že jsi nefotila;-)

Právě jsem dodělala a je opravdu moc dobrý. Takový vláčný, vůbec není suchý jak některá kynutá těsta. Dávám bodík. S u p e r.:yes:

Jitko, tvůj šimlový koláč je super:-p:yes: a až nebudou ta vedra, tak určitě vyzkouším. Kombinovat tvaroh a mák by mě nenapadlo, ale nakonec mák se vaří s mlékem, tak i tvaroh mu bude slušet;-)

Dooga: tvaroh s mákem dávala babička do buchet, říkala jim "šimlovaté":-)

S tím mákem mě to překvapilo. :yes:

Prima nápad :-) :yes:+1

Krásný nápad :-) :-K

Tématické fráze:
šimlový koláč, rybízový koláč kynutý se sněhem, kynutý koláč s tvarohem a ovocem a sněhem, kynutá buchta se sněhem, kynuté těsto se sněhem, kynuté koláčky se sněhem, kynutý rybízový koláč se sněhem, dobrej koláč z tvarohu a merunek, kynutý koláč z meruněk, kynutý ovocný koláč se sněhem, buchta snih tvaroh, buchta se sněhem, drobenka se snehem, koláč s mákem a sněhem, tvarohová buchta se sněhem, kynute testo koláč se sněhem, kynuty jahodovy kolac s dr, kynuté buchta se sněhem, kynuté těsto s ovocem a sněhem z bílků, šimlový jablečný koláč

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, droždí sušené, cukr krupice, sůl, mléko, olej, tvaroh, mléko, pudinkový prášek, mák, máslo, cukr, rybíz, cukr moučkový, drobenka, meruňky, bílek, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu