Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,40 g |
| Tuky | 65,08 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 2,93 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 39,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety.
Krok 2: Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout.
Krok 3: Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.
Zveřejněno 7. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Moje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 4 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 5 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 6 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
musí se žampiony loupat,
musí se loupat žampiony,
krémové žampiony loupat,
jak vypada zampion,
proč se loupou žampiony,
musi se zampiony loupat?,
loupani zampionu,
hnědé žampiony,
mají se žampiony loupat,
proč loupat žampiony,
jak vypada žapion,
loupání žampiony,
krevety na žampionech,
žampion hnědý,
žampiony loupání,
mají se loupat žampiony,
loupat žampiony,
musi se loupat hnede zampiony,
krevety s na žampionech,
krevetky recept
Suroviny:
krevety,
žampióny,
sýr ementál,
cibulka zelená,
česnek,
máslo,
koriandr,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.
Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divy