Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 142 kJ /
751 kcal
Bílkoviny120,82 g
Tuky12,12 g
Vláknina21,94 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy32,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji orestujeme proužky cibule do tmavé barvy a přidáme na kostky nakrájené maso. Krok 2: Prudce jej opečeme, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek a plnotučnou hořčici. Krok 3: Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené jen z poloviny, přiklopíme poklicí a dusíme. Krok 4: Asi po 45 minutách přisypeme očištěnou a na hranolky nakrájenou hlívu a dusíme společně. Krok 5: Tekutinu necháme vydusit tak, aby nám vznikl hustý sosík. Ten vytvoří především velké množství cibule.

Zveřejněno 18. 7. 2010

Poznámka autorky dzungila

Podávala jsem s bramborovými noky, ale hodí se i bramborový knedlík, brambory, smažené hranolky, či rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojgk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojgk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Právě vaříme a už se těšíme:) Jen jsem přidala lžičku medu:)

Andreo moc chutný recept:-pa parádní foto:yes:+1:yes:

Moc chutné jídlo:yes:..bodík jsem dala už ráno :-)

Dzungilo:-) krásné jídlo:-p.Rozhodně ukládám a vyzkouším;-).Vítám tě,po delší době zpátky:-K.

vypadá to dobře a já to prubnu ve svém novém PH,heč:-D:-Dtobě boda i za krásné foto:yes:

Mňam;-);-);-)

Tématické fráze:
hovězí maso s hlívou ústřičnou, hovězí s hlívou, hovězí guláš s hlívou, hovězí kostky, vepřové kostky s hlívou ústřičnou, hovězí s hlívou ustřičnou, hovězí maso s hlívou, ragú z hlívy ústřičné, hovězí kosky na houbách, hovězí gulaš s hlivou ustřičnou, hovezi kosky, recepta z hlívy ústřičné, hovezi platky s hlivou ustricnou, hovězí na hlívě ústřičné, hlíva ústřičná recepty, falešná svíčková s hlívou, hovězí kostky recept, hovezi s hlivou recept, hovězí ragů s hlívou ústřičnou, hovězí na hlívy ústřičné

Suroviny:
svíčková falešná, hlíva ústřičná, cibule, česnek, hořčice plnotučná, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu