Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,20 g |
Tuky | 98,29 g |
Vláknina | 9,83 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.
Krok 2: Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.
Krok 3: Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.
Krok 4: Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.
Krok 5: Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.
Zveřejněno 29. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Moje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 9 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelí s medem
pajaheltuska před 44 minutami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 1 hodinou
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 3 hodinami
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 4 hodinami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 5 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu recepty,
co lehkeho k obedu,
něco lehkého k obědu,
gyros recept na jehle,
athenská jehla,
jehla na gyros,
gyros na jehle,
co udělat k obědu,
jak uvařit něco lehkého,
lehké recepty k obědu,
co uvařit k obědu,
jehla,
lehký oběd recept,
špízy a jehly recepty,
příprava gyrosu,
recepty co k obědu,
gyros recept na jehlach,
jehla na maso,
obedy recepty,
jehla recept
Suroviny:
maso,
špek,
koření gyros,
paprika,
rajče cherry,
žampióny,
cibule lahůdková,
mouka hladká
Komentáře (37)