Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne II.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsí z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 224 kJ /
3 161 kcal
Bílkoviny141,49 g
Tuky84,00 g
Vláknina28,58 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,28 g
Sůl2,80 g
Sacharidy446,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. 2 větší lžíce másla necháme rozpustit, metličkou přimícháme 3 lžíce hladké mouky, 500-600 ml mléka, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr. Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat. Krok 3: Připravíme masovou směs. Jednu cibuli oloupanou a pokrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a osmažíme. Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Krok 4: Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl. Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem. Krok 6: Trochu ta patra přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.

TIP: Jak připravit lasagne

Zveřejněno 20. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Recept vypadá dobře proto jsem si ho vybrala.Už delší dobu se připravuji že uvařím lazaně ještě jsem je nikdy nedělala, ale za dva dny je budu vařit.Doufám že se mě to podaří. Ráda skouším nové věci i když je mě už 75r.:-K:-K:-K:-K

i_ivanka: Moukou bych nezasypávala, stačí omáčku zredukovat do hustější konzistence.

Skvělý recept, dělám je stejně, za poslední dobu je máme dost pravidelně :-D<3

Přidala jsem domácí směs na lečo (papriku, rajče, cuketu) a bylo to vynikající.

Tyto spálené určitě nejsou, takhle to normálně vypadá. :yes: Jinak zkus te místo raj. Protlaku dát loupana rajčata mňam :-)

Výborný jídlo i když trochu vydatnější, akorát ten sýr jak píšete.. co dům dá.. některý ty levný sýry nejdou ani rozpustit v tom bešamelu, protože je vnich víc umělýho než mléka :-//

Vyzkoušela jsem a bylo to báječné :-)

ahoj:-)

Za tepla to nie je dobré krájať, treba si počkať :) Potom chutnajú lepšie.
http://lasagnerecept.cz/

Gabina:Já lasagne krájim až když vystydnou a pak to ohřeju v mikrovlnce:yes:. Za tepla se to vždycky rozpadne a je z toho sračka;-)

Dělala jsem taky lasagně už podruhé a pokaždé je moje omáčka moc tekutá a potom mi pomalu jídlo plave na talíři...stačí zasypat moukou???

Moc hezky to nevypadá;-(, krájela jsem horké, tak nedrží tvar, ale byly výborné:yes: Omáčku jsem dělala v pomalém hrnci.

Maris, díky. Mám v lasagních docela praxi, dcera je coby svoje nejoblíbenější jídlo vyžaduje poměrně často, tak je dělám tak co 2 měsíce. A protože mi pomáhá, tak myslím, že v nouzi by je zvládla i sama (8 let)
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...:-) Proto je jasné, že je nesmím dělat častěji - v zájmu její budoucí postavičky...:-);-)

Elizo, vypadá to nádherně :yes: Dělám je jako Ty, taky žádný kečup ani protlak, z koření dávám oregáno nebo bazalku. Už jsme je dlouho neměli, budu muset napravit;-)

Byly dnes k večeři. Dělám je podobně, jen s drobnými změnami. Bez oregána, muškátu a tymiánu (mlsné děti :-/), ale více česneku. Kečup ani protlak nedávám, používám krájená loupaná rajčata nebo pyré. Ze sýrů rozhodně goudu - na zapékání je nepřekonatelná.
Oproti tomuto receptu nekončím vrstvení těstovinou, ale vydatně ji potřu bešamelem a sýrem již nesypu.
Dovolím si přidat fotku...:-p

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
lasagne z mletého masa, lasagne, lasagne s mletým masem, mleté maso recepty, lasagne recept, recept na lasagne, lasagne s mletým masem recept, lasagne recepty, recept lasagne, lasagne z mletého masa recepty, lasagne s bešamelem, recepty lasagne, bešamel na lasagne recept, lasagne z mletého masa recept, jak vrstvit lasagne, jak uvařit lasagne, top recepty lasagne, recepty na lasagne, vaření lasagní, lasagne foto

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso mleté, cibule, česnek, olej, sůl, pepř mletý, koření oregáno, tymián, protlak rajčatový, sýr strouhaný, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu